Gündem

AÇIKLA BAŞKAN!

Çınarcık'ta vatandaş, yeni içme suyu hatlarına ne zaman su verileceğini soruyor!


Özel Haber/Yalova'nın Çınarcık İlçesinde iller bankası tarafından  içme suyu hatları yenileme çalışması yapılmış fakat yeni hatlarda test çalışması yapmayan Çınarcık Belediyesi yollara yeni asfalt dökmüştü.

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ın, 15 Mayıs tarihinde konuyu gündeme getirip yeni hatlarda test çalışması yapılmadan yolların asfaltlanmasına dikkat çekmesi üzerine, Çınarcık Belediyesi 7 haziranda yaptığı paylaşımda Başkan Avni Kurt'un yeni su hattının denemesini yaptığını belirtip konu ile ilgili Kurt'un şu açıklamalarına yer vermişti.

Çınarcık Belediyesinin yaptığı paylaşımda Başkan Avni Kurt'un,"Vali Akı Caddesinde ki sıcak asfalt döküm çalışmaları Cumhuriyet Meydanına kadar geldi. Komple Çınarcık su hattı yenileme çalışmalarının %99.unu tamamladık ve yeni hattımıza su vererek denemesini gerçekleştirdik. Su depolarındaki mekanik aksanların değişimi ile mahallerdeki su şebeke hatlarının yenileme çalışmaları ile halkımızı daha temiz ve daha sağlıklı bir suya kavuşturmak için yaptığımız çalışmalardır." ifadelerine yer verilmişti.

Başkan Avni Kurt'un yeni su hatlarına ne zaman su verileceğini ve vatandaşların yeni borulardan temiz ve sağlıklı suyu ne zaman kullanmaya başlayacağını açıklamaması dikkatlerden kaçmadı.

ŞOK İDDİA

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un 7 haziranda Belediye tarafından paylaşılan,"Yeni hattımıza su vererek denemesini gerçekleştirdik" açıklamaları üzerine konuyu araştıran Revizyongazetesi.com yeni hatlarda her hangi bir test çalışmasının yapılmadığı bilgisine ulaştı.

Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ın, 15 Mayıs tarihinde konuyu gündeme getirip yeni hatlarda test çalışması yapılmadan yolların asfaltlanmasına dikkat çekmesi üzerine Başkan Avni Kurt'un tepkiler üzerine test yapılmış gibi göstermeye çalıştığı, söz konusu borulara lunaparkın oradan geceden su basıldığı iddia ediliyor.

Yine çoğu binaya yeni hatların bağlantılarının yapılmadığı, buna rağmen yolların asfaltlandığı, bazı yollarda ise gider yapılmadığı iddia ediliyor.

SU VEREMEYİZ!

Bir belediye meclis üyesinin yanlış iş yaptıklarını kabul edip,"Yeni hatlara su veremeyiz. Bu riski göze alamayız." dediği iddiası köyiçinde dillenmiş durumda.

AÇIKLA BAŞKAN!

Revizyongazetesi.com vatandaşın sesi olup Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'a soruyor;

Sayın Başkan, 7 Haziran'da Belediyenin sosyal hesabından yaptığınız açıklama da,"Yeni hattımıza su vererek denemesini gerçekleştirdik." dediniz.

Devlet ve kamu kaynakları kullanılarak yapılan ve milyonlara mal olan yeni hatlara ne zaman su vereceksiniz?

Çınarcık'ta halk yeni hatlardan ne zaman temiz ve sağlıklı su kullanmaya başlayacak?

Açıkla Başkan!