Gündem

DAVUTOĞLU: BEN DEMEDİM, ERDOĞAN SÖYLEDİ!



Davutoğlu, "Suriye konusunda bütün suçlamalar bana yapılıyor. Ben ‘Emevi Camii’nde Cuma namazı kılacağız' diye birşey demedim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Pelikan çetesinin algı operasyonu. Suriye konusunda tek yetkili ben olsaydım durum buraya gelmezdi" dedi.

TEHDİT EDİYORLAR


Partisinde görev almak isteyen yöneticilerin tehdit edildiğini iddia eden Davutoğlu, "Bizim il başkanımız olmak isteyen, üye olmak isteyenlere baskı yapıyorlar. 'Senin kızın, çocuğun şurada, sen bu işi yapıyorsun' diyerek üstü kapalı tehdit ediyorlar. Bunları yapanlar bana 'Başbakanım' diyen insanlar. Biliyorlar bizi bu millet bağrına basar" dedi.

MECLİS HİÇBİR ZAMAN BU KADAR ETKİSİZLEŞTİRİLMEMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yurttaşların ortak mülkü olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bu aidiyet bilincini topluma yaymak lazım. Kimse nefret dili kullanamaz. Adalet fikri yerleşik şekilde toplumun bütün kesimlerine yayılmadıkça devletin bekası tehlikeye düşer. Meclis en zayıf dönemlerini yaşamaktadır. TBMM hiçbir zaman bu kadar etkisizleştirilmemişti. Türkiye kutuplaştırılmış, 2’ye bölünmüştür. Ekonomik açıdan Türkiye çok kırılgan ve çok kötü bir yönetim sergilemektedir” dedi.