Gündem

HAYVANSEVERLER 'ADALET' İSTİYORLAR!

ÖZEL HABER/ Yalova Belediyesi Hayvan Barınağında geçtiğimiz hafta yaşanan köpek katliamlarıyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu şikayet yağmuruna tutup sonuç alan hayvanseverler şimdide CHP Genel Merkezini şikayet yağmuruna tutmaya başladı.

Veteriner İşleri Müdürünün açığa alınıp Belediyeye kesilen 59 Bin liralık idari para cezasının yetersiz olduğunu savunan hayvanseverler, Belediye Başkanı Vefa Salman’la ilgili CHP Genel Merkezinin disiplin soruşturması başlatmasını istiyorlar.

İŞTE HAYVANSEVERLERİN TALEBİNİ İÇEREN ŞİKAYET DİLEKÇESİ

KONU: Binlerce köpeğin vahşice öldürülmesi nedeni ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Hakkında CHP yönetimince Disiplin Soruşturması açılması talebi

CUMHURİYET HALK PARTİSİ MERKEZ YÖNETİM KURULUNA;

CHP li Vefa Salman Başkanlığındaki Yalova Belediyesi barınağında, yıllardır köpeklerin vahşice öldürüldükleri, zulüm ve işkence edildiği, barınak görevlileri ifadeleri ve görüntülerle ispatlanarak, resmi kurumlarca da tutanak altına alınmıştır. ( Bknz.LİNK ) https://www.facebook.com/Yalova-Yok-Edilen-Hayvanlar-Gerç…/…

1. Bu öldürmelerin Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bilgi ve emri ile olduğu bilgileri alınmış olup, belediye görevlilerinin öldürme ilacı verdikleri hayvanları diğerlerinin gözleri önünde zehirli ilaç vererek öldürdükleri, acıdan kıvranan hayvanların daha hızlı ölmeleri için boğazlarına sopayla bastırdıkları, bu sırada kulaklarındaki küpeleri sökmek için can çekişen hayvanın kulağını kestikleri, yerlerde sürüyerek, canlı canlı gömdükleri, verilen ifadelerin yanı sıra görüntülerle de doğrulanmaktadır.

2. Bakımevinde, ön kafeslere halka göstermelik olarak 4-5 kısırlaştırılmış hayvan koyup, her hafta Pazartesi ve Salı günleri 15-20 köpek seçilerek düzenli olarak öldürüldükleri bilinmektedir.

3. YASAKLI IRK köpeklerin hemen öldürüldüğü, şikayet veya ısırma bahanesiyle kendilerine toplama yaptırıldığı bu hayvanların da, katliam günlerinde, öldürülecekler listesinin en başında yer aldıkları, bakımevinde hayvanlara dair tedavi yapılmadığı, önlerine su ve mama dahi konulmadığı, kendiliğinden ölmeleri beklendiği ve öldükleri de bizzat açıklanarak videolarda da ispatlanmaktadır.

4. YASAYA ve VİCDANA aykırı tüm bu uygulamalar sırasında veterinerlerin bakımevi personeline dahi öldürmelerin duyulmaması için yasaklar getirildiği, orada yaşananların dışarı çıkması veya duyulması halinde işlerine son verilmekle tehdit edildikleri bizzat burada çalışmış olan görevlilerce ifade edilmiştir.

5. Bir sosyal demokrat belediyede olmaması gereken, vicdanları sızlatan, toplumun değer yargılarını zedeleyen bu VAHŞET, basında ve sosyal medya da yer alarak, infiale neden olmuştur.
Yalova CHP Belediyesi bu vahşetle tüm Türkiye’nin öfke ve nefretini kazanmıştır.

6. Belediye başkanı Vefa Salman, katliam bilgileri alındığında, düzmece bilgiler ile topluma YALAN söylemiş, daha sonra görüntüler ortaya çıkınca da bakımevinden sorumlu veteriner işleri müdürünü görevden uzaklaştırdığını açıklamıştır. Oysa bu veteriner hala daha bakımevindedir. Ayrıca, öldürme ekibinde yer almış olan TÜM bakımevi personeli halen görevden alınmamış, belediye tarafından yasa dışı toplama ve vahşete DEVAM edilmektedir. Bakımevine gönüllülerin girişi hala daha başkan emri ile engellenmekte, geceleri köpeklerin toplanması ve yok edilmesi devam etmektedir.

Bu bağlamda;
Sosyal demokrat bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisinden tüm halkımız şuanda ADALETİN sağlanmasını beklemektedir.
Acil yasal talebimiz olarak ve toplumun vicdani rahatlığının sağlanması üzere , Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu’ndan, “yasal mevzuatlara aykırı suistimalin oluşmasından sorumlu ve aynı zamanda yasa dışı olayları öğrendiği halde önce düzmece yalan bilgiler ile toplumu yanıltmaya çalışan, katliam yapan görevlileri hala daha bakımevinde çalıştıran Yalova Belediye başkanı Vefa Salman hakkında disiplin soruşturması açılmasını ve katliamlarda aktif olarak yer alan TÜM ekibin acilen görevden alınmasının sağlanmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.



Konuyla ilgili basın açıklaması yapan ve Yalova Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Türkiye Hayvanları Koruma Konfederasyonu Yalova İl Temsilcisi Reyhan Ataman, “Veteriner İşleri Müdürü açığa alınmış ama bu yeterli değil. Onun lisansını alınmasını, hapis yatmasını istiyoruz. Öldürmüş olduğu hayvanların bedeli karşılığında hapis cezası almasını istiyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a ve devlet büyüklerimize, kendi partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na sesleniyoruz ve gereğinin yapılmasını istiyoruz” demişti.