Yerel Haber

Mustafa Nurten’den Ahmet Meydan’a: Partiden ihraç edilmişsin hala konuşuyorsun

Yalova’nın Çınarcık ilçesi Teşvikiye Beldesinde AK Parti’nin yolsuzluk suçlamasıyla ihraç ettiği eski belediye başkanı Ahmet Meydan’ı adeta topa tutan Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, yayınladığı video kaydıyla geçmiş dönemle ilgili önemli iddialarda bulundu.

Ahmet Meydan döneminde Teşvikiye Belediyesi’nde belediye ve imar kanununun uygulanmadığını ve belediyenin derebeyliği gibi yönetildiğini iddia eden Başkan Mustafa Nurten, AK Parti’nin yolsuzluk suçlamasıyla partiden ihraç ettiği Ahmet Meydan’ı görevden almamasını da eleştirdi.

Teşvikiye Plajı’nda Ahmet Meydan’ı AK Parti’den ihraca götüren yolsuzluk iddiasına değinen ve burada söylenen yolsuzluk rakamının 1 milyon 80 bin dolar olduğunu belirten Başkan Mustafa Nurten, Ahmet Meydan’a hitaben,"Adam elinde dekontla AK Parti Genel Merkezine gitmiş, Genel Merkezde seni apar topar partiden ihraç etmiş. Bu senin için bir şey ifade etmiyor mu yani. Ama partinin de bir eksiği var, seni partiden ihraç edip de görevden almamak bu koltuğa bomba bırakmak yani. Burada ne belediye kanunu ne imar kanunu çalışmış zaten. Partiden ihraç edilmişsin hala konuşuyorsun." ifadelerinde bulundu.

Teşvikiye’de Ahmet Meydan döneminde bazı inşaatlara iskan harcı alınmadan iskan, ruhsat verildiğini iddia eden Başkan Mustafa Nurten, konunun mahkemede olduğunu ve mahkemeye yeni evraklar sunacaklarını belirtti.

Dikkat çeken açıklamalarına devam eden Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten,"Plajlardan yana sıkıntımız var, neden, çünkü yer lekeli. Plajlar denince işletme şefliği, bölge müdürlüğü tedirgin oluyor. Neden çünkü burası sayenizde araplara buradan verilen yazıyla lüks villalar yapılmış satılmış hayali. Birde satılan bir köy yeri var 8500 m2, baktığın zaman yerde ticari bir konut imarı var. Adamı kandırmışsınız. TKM’ye girdiğiniz zaman o bölgede hiçbir arsanın imarı yok sadece oranın ticari konut imarı var. Biz imar çalışması yaptık sonra Çevre Şehirciliğe gönderdik planlarımızı onay için. Çevre Şehircilik denetledi eksiklerimizi tespit edip gönderdi. Birde sizin sattığınız yeri yuvarlak içine almış “Burası ticari konut alanı değildir, derhal çıkartın” dediler. Yazı burada duruyor. Dolayısıyla milleti aldatmaya kandırmaya gerek yok. O adamlara yazık günah. Ticari konut imarlı diye yeri satıyorsunuz, yer tarım alanı." ifadelerinde bulundu.