AK PARTİDE 'YALOVA SENDROMU' YAŞANIYOR!
AK Parti’yi 2019 telaşı sardı! İki yıl içinde doğru seçim stratejisi izlenmezse, 2014’teki Yalova belediye seçimleri ile Balıkesir belediye seçimlerindeki ittifaklarla karşılaşılabileceği konuşuluyor ve endişe duyuluyor.

O dönemde Yalova seçimleri tekrar edildiğinde muhalif partiler tek cephe oluşturarak Yalova’yı, AK Parti’den almıştı.

Özellikle Yalova seçimleri iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenlerin tavrının ne olabileceği yolunda işaretler gösterebileceği için önemle takip edilmişti ve korkulan olmuş Ak Parti kaybetmişti.

Ak Parti'de daha şimdiden 2019 seçimleri için, ‘Yalova sendromu’ yaşanmakta.

Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP’den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarına hız veren Meral Akşener faktörünü de hesaba katarak, seçim sürecinde başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyeceği ve böylece daha geniş bir yelpazeyi kucaklamayı planladığı iddia ediliyor.



Kulislerde, başkan yardımcısı aday adayı olarak eski başbakan Tansu Çiller, MHP Lideri Devlet Bahçeli gibi siyasilerin isimleri dillendiriliyor. Çiller’in son dönemlerde, Cumhurbaşkanlığı’nın programlarına sıkça davet edilmesi de bunun habercisi olarak yorumlanıyor.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.