AKP YALOVA MİLLETVEKİLİNİ FETÖ'MÜ SEÇTİRDİ?
Yalova'da siyasette işler karmakarışık bir hal aldı. Önce eski ve yeni belediye başkanları birbirlerini fetö'cülükle suçladılar. Ardından eski vekil Temel Coşkun gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı ve bu açıklamalarda neredeyse suçlamadığı adam kalmadı.

Eski vekil Temel Coşkun'un açıklamalarından eski ve yeni belediye başkanları da nasibini aldı.
Temel Coşkun,"Mevcut o dönem belediye başkanıyla da (Yakup Koçal) iyi göründüler. O arkadaşımız onlara inandı, güvendi ve aldandı. Yurt inşaatlarında da onlara yardımcı oldu. Onların bir takım dediklerini yapmasına rağmen onlar kim yürürse, kim isteklerini yerine getirirse onun arkasında duruyorlar. Bu yüzden sonradan şu anki Başkanı (Vefa Salman) yakın gördüler kendilerine." dedi.

Temel Coşkun, Muharrem İnce'yi de hala aranan Yalova imamının kendisine yazdığı mektuptan bir iki satırla vurdu.
"YASİAD’ın açılışına siz gelmediniz. Sizi davet ettiğimiz halde Muharrem İnce Ankara’dan koştu geldi, siz gelmediniz." yazıyormuş mektupta.

Evet ilk bakışta zekice bir hamle gibi geldi Temel Coşkun'un açıklamaları.
Ya sonra?..

Evet, eski vekil Temel Coşkun'un açıklamalarının hesapsızca yapılan bir açıklama olduğu çabuk anlaşıldı.

Her ne kadar adını Yalova'dan duyursa da, Yalova'da siyaset gömleğinin içine artık sığmayan, karşısına çıkan Ak Parti vekillerinin her seçimde değişmesine sebep olan Muharrem İnce, yapılan hatayı affetmedi.

Ne demişti peki Temel Coşkun?

Fetö'yü kastederek "Aktif siyasete devam etmemi engellediler" diyen Coşkun,"Genel seçimlerde Yalova’da büyük oyunlar oynandı ve döndü. Bir duvar bir set oluştu. Temel Coşkun olmasın, kim olursa olsun noktasında iş yürüdü. Bu projeyi yönetenler de bir takım Belediye Başkanları, teşkilatın içinde olan bazı insanlar bir de Yalova Üniversitesi Rektörü." ifadelerini kullanmıştı.

İşte bu da Muharrem İnce'nin bugün ulusal basında da yer bulan cevabı...

"Yalova’nın siyasi mevtası Temel Coşkun beni koşa koşa Pensilvanya’ya giden siyaset arkadaşlarıyla karıştırmış.
Temel Coşkun’un aktif siyaseti bırakmasında FETÖ parmağı varmış! Kendisini milletvekili adayı yapmayan Tayyip Erdoğan’dır.
Temel Coşkun’un siyasi hayatının bitmesinde FETÖ parmağı varsa, O’nun yerine seçilen şimdiki AKP Yalova Milletvekilini FETÖ mü seçtirdi?"

Evet, İnce'nin açıklamalarının özellikle bir soru sorarak bitirdiği şu kısmı tekrarlamak ve altını çizmek istiyorum.

"Temel Coşkun’un siyasi hayatının bitmesinde FETÖ parmağı varsa, O’nun yerine seçilen şimdiki AKP Yalova Milletvekilini FETÖ mü seçtirdi?" diye soruyor Muharrem İnce.

Yani elinizi vicdanınıza koyup söyleyin...Haksız mı İnce?

Siz çıkıp da, "aktif siyaseti bırakmamda ve seçimlerde fetö etkili oldu derseniz" sizin yerinize gelen insanı zan altında bırakırsınız.
Temel Coşkun'un bu açıklamaları Fikri Demirel'i zan altında bırakmıştır ki Muharrem İnce'de,"şimdiki AKP Yalova Milletvekilini FETÖ mü seçtirdi?" diye sormuştur haklı olarak.

Sadece vekili mi zan altında bıraktınız peki? Hayır..

Bu vekili Genel Merkeze sunan İl Başkanıdır ve Teşkilatıdır.

Yani bu iş zincirleme gider anlayacağınız.

Mesela bir ilçe de ilçe başkanı fetö'cü çıksa ben önce il başkanına hesap sorarım!

Altını çizerek tekrar etmekte fayda var ki, Temel Coşkun yaptığı açıklamalarda bir çok kişiyi zan altında bırakmıştır. Kendi yerine aday olan vekille beraber il teşkilatını da zan altında bırakmıştır ve kafalarda soru işaretlerine sebep olmuştur.

Temel Coşkun'un fetö'ye karşı duruşu takdire şayandır ama açıklamalar yanlış olmuştur.

Peki eski vekil, Yalova imamının kendisine yazdığı mektupla ilgili Genel Merkezi bilgilendirmiş mi? Bunu yaptıysa ne zaman yapmıştır?
Eğer yapmadıysa bunun nedenini de açıklaması gerekmez mi?

Öte yandan Coşkun'un, Yalova’da fetö'yle mücadele de gerekli çalışmaların yetersiz olduğuna dikkat çekmesi her ne kadar olumlu olsa da, açıklamaların geneline bakıldığında sanki bazı iddiaların ve şüphelerin de altını doldurmaya yönelik mi bu uyarılar diye düşündürüyor insanı açıkçası...

Her şeyi bir kenara bırakalım...

Madem Temel Coşkun böyle bir açıklama yaptı, Muharrem İnce'nin,"şimdiki AKP Yalova Milletvekilini FETÖ mü seçtirdi?" sorusuna cevap vermesi lazım.
Çünkü bu sorunun sorulmasına Temel Coşkun sebep olmuştur, kamuoyunda böyle bir algı oluşmuştur ve dolayısıyla soruyu kendisinin cevaplaması gerekir.

Bugün malumunuz 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili emekli bir Albay'ın 2. Girişim uyarıları gündeme bomba gibi düştü.
Son derece önemli tespit ve uyarıların olduğu bu açıklamalar üzerine siyasileri sorumlu davranmaya davet ediyorum.

Zayıf şüphe, şüphe, güçlü şüphe kriterinin her hangi biriyle fetö'den suçlanan birinin siyasi hayatına en azından Ak Parti'de devam etmesi bu saatten sonra mümkün değildir.

Bunu herkesin anlaması lazım...

Fetö soruşturması Yalova'da deprem yaratabilir ve siyaset vitrininde ciddi revizyona sebep olabilir.

Bekleyip göreceğiz...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.