BABACAN: AK PARTİ'YE SÜREKLİ BİR DÜŞMAN, SÜREKLİ BİR MAĞDURİYET LAZIM!
Gazeteci Kemal Öztürk'ün Youtube kanalına konuşan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,"AK Parti’ye sürekli bir düşman lazım, sürekli bir karşı taraf lazım, sürekli bir mağduriyet lazım." dedi.

Babacan,"Yani şöyle bir bakın mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan ayının ikinci üçüncü günü anamuhalefet hemen düşmanlaştırıldı. Arkasından suni bazı gündemler ortaya atıldı. Yani toplumu kutuplaştıracak. “Benden misin? Ondan mısın?” diye... bu tür riskleri gündemde tutarak (darbe söylentileriyle) “Bakın beni destekleyin yoksa tehlike büyük” havasını oluşturmak yazıktır günahtır bu ülke bunu hak etmiyor. İnanın çok üzülüyorum. Uzun yıllar işin içinde olduğum için suni gündem nasıl oluşturulur, toplumun ilgisi bir yere nasıl çekilir, ana sorunlardan dikkatleri başka yerlere nasıl çekersiniz bunları biz iyi biliyoruz ama yazık yani Ramazan ayı bunların yapılacağı dönem değil. Neyin mağduriyeti Allah aşkına siz şu ülkeyi bir doğru düzgün yönetin önce, şu gerekenleri bir yapın, toplumu bir kucaklayın şu Ramazan’da birleştirici, buluşturucu olun. Sadece iktidarı korumak için, sadece iktidarın erozyona uğrayan desteğini yeniden toparlama çabasıyla böylesine gündemler oluşturmasına ben çok üzülüyorum. Bu halka gerçekten doğruları anlatmak, doğruları paylaşmak lazım. Ben bunu defalarca söyledim. Bir korku siyaseti var. Ümit siyaseti yapılamıyor. Gelecekle ilgili ümit veremiyorlar. İnsanlara bir gelecek perspektifi veremiyorlar. Artık hiç kimse “ben şu iktidar partisini destekleyeyim de Türkiye daha iyiye gitsin” diyemiyor. Ancak destek verenlere bakıyoruz, daha kötüsünden korktukları için destek veriyorlar. Korkuları sürekli besleyecek şekilde siyaset yapılıyor. Halbuki Türkiye çok daha iyisine layık. Niye daha iyi bir gelecek vaat edemiyorsunuz? Niye 12.500 dolarlık milli geliri 9500’e düşürdünüz? Belki 7500’e inecek bu krizle beraber. Bunları tartışalım biraz. Niye bu kadar insan işsiz bunları tartışalım." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.