BAŞBAKANLIK DANIŞMANI MI, DEĞİL Mİ?
PAZAR YAZISI/ İstanbul Fatih'teki Türk Edebiyatı Vakfı, 1 Şubat'ta Çarşamba Sohbeti etkinliği düzenledi ve bu etkinlikte Başbakanlık Danışmanı olduğu belirtilen Muhammed Taha Gergerlioğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Vakfın etkinlikle ilgili duyurularında Başbakanlık Danışmanı olduğu söylenen Muhammed Taha Gergerlioğlu ile ilgili Başbakanlık Danışmanı olmadığı ama bu ünvanı kullanarak sohbetlere, etkinliklere katıldığı ihbarı üzerine konuyu araştırdım.

BAŞBAKANLIK YALANLADI!

Başbakanlıkla yaptığım görüşmelerde böyle bir Danışmanın olmadığı, gerek Başbakanlık personel gerekse sicil bölümünde yapılan araştırmalar sonucu kadrolu, geçici veya emekli böyle bir personel olmadığı bana bildirildi.

Peki nasıl oluyor da Muhammed Taha Gergerlioğlu Başbakanlık Danışmanı ünvanıyla bir Vakfın etkinliğine katılıp konuşma yapıyor?

İşte bu sorunun cevabını almak için Türk Edebiyatı Vakfını aradım ve durumu sordum.

Böyle bir etkinliğin yapıldığını söyleyen bir yetkili bana,"Geçti gitti, sorun ne?" diye sordu!

Bende telefonda görüştüğüm ve isminin Halit olduğunu söyleyen bu kişiye, sorunun Başbakanlık Danışmanı diye lanse edilen kişinin aslında böyle bir görevi ve ünvanı olmadığını, bu bilgiyi Başbakanlık görevlilerinin bana söylediğini belirttim.

Vakıf çalışanı veya yetkilisi konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemedi.

Ama bu görüşmeden sonra Vakfın internet sitesinde benim kayıt altına aldığım duyuruların silindiğini gördüm.



Dahası Vakfın konuyla ilgili cuma günü suç duyurusu yaptığı ama doğrulatamadığım bilgi de bana ulaştı.

Buradan sormak istiyorum...

Muhammed Taha Gergerlioğlu Başbakanlık Danışmanı olmadığı halde nasıl oluyor da tanınmış bir Vakıfta böyle bir ünvanla bir etkinliğe katılıp konuşma yapabiliyor?

MUHAMMED TAHA GERGERLİOĞLU KİMDİR?

Kendi tabiriyle yüz yıllardır devlete hizmet eden bir aileden geliyormuş. Dedesi Abdurrahman Efendi, 2. Abdülhamit döneminin en önemli danışmanlarından biriymiş. Avrupa'da da seminerler veriyor, danışmanlık yapıyormuş. Başbakanlık sosyometri danışmanlığı yaptığı bilgisini kendi internet sayfasında veriyor.

Bununla ilgili internette bazı yazılara da denk gelmek mümkün ama işin garip tarafı Muhammed Taha Gergerlioğlu hiç bir zaman Başbakanlık Danışmanlığı görevinde bulunmamış!

Bakın internette bazı yazılar, haberler görebilirsiniz...

Bir konuyla ilgili velev ki dışarıdan görüşleri alınan biri olsun ama kendisi resmi statüde hiç bir zaman Başbakanlık Danışmanı olmamış.

"Eski Başbakanlık görevlisinden açıklamalar" diye tanınmış bir ajansa açıklamalar yapan Gergerlioğlu, bir bakıyorsunuz MİT'e övgüler yağdırıyor, bir bakıyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu millete Allah'ın bir lütfu olduğunu söylüyor.

Peki bunları nasıl, niye yapıyor Muhammed Taha Gergerlioğlu?

BÖYLE ADINI DUYURDU!

Alman Federal Mahkemesi, "Türk İstihbarat servisi için çalıştıkları" suçlamasıyla Muhammed Taha Gergerlioğlu, Göksel Güler ve Ahmet Duran Yüksel hakkında yakalama kararı çıkartıyor. Söz konusu isimleri takip etmek için 4 bin telefon görüşmesi dinleniyor. Takip sonucu üç isim 17 Aralık 2014'te gözaltına alınıyor.

Savcı Frauke Köhler, üç ismi "Almanya'daki Türkler ve onların oluşturduğu STK'larla ilgili bilgi toplamakla" suçluyor. Türk makamları ise üçlünün MİT'e çalıştığı iddialarını reddediyor. 1 yıl süren davada 6 Kasım 2015'te ise Alman mahkemesi yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle üç ismi serbest bırakıyor.

HAKAN FİDAN'IN VEKİLİ!

Haftalık Der Spiegel dergisi, 2014'ün aralık ayında Frankfurt’ta gözaltına alınan ve kısa süre sonra haklarında tutuklama kararı çıkarılan üç kişi hakkında bilgiler veriyor. Dergi de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı AKP’li Muhammed Taha Gergerlioğlu ifadeleri ve onun başını çektiği söylenen ‘ajan’ ağına dair ayrıntılar yer alıyor.
Habere göre Alman polisi, Gergerlioğlu’nun biri Wuppertal’de bir seyahat acentası sahibi, diğeri Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde kalan bir dam aktarıcı, üçüncüsü de Belçika’dan bir kişiyle bir ağ oluşturduğunu tespit ediyor.

Polisin dinlemelerinden saptadığına göre, dörtlü, ilginç takma isimler kullanıyor. Gergerlioğlu örneğin kendini "Abi" veya "Usta" olarak niteliyor. Dörtlünün diğer elemanları ise kendisine "Vali", "Komiser" gibi takma isimler veriyorlar. Bunlardan birinin bir görüşme sırasında Gergerlioğlu için, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Almanya’daki vekili" nitelemesini kullandığı da dinlemelere takılan başka bir ayrıntı olarak veriliyor.

Ayrıca Gergerlioğlu’nun, kendisini sık sık "Erdoğan’ın danışmanı" sıfatıyla tanıttığı da gözleniyor.

Münih Başkonsolosluğu’nda iki diplomatla yaptığı bir görüşmede kendisini "danışman" olarak tanıtan Gergerlioğlu’nun, bu görüşmede, mali ve ekonomi alanlarında hükümet için bilgiler topladığını aktardığı, Almanya’da bir temel yapı kurduklarını söylediği dinleme kayıtlarına geçiyor.

"Dolmabahçe’de şatafatlı bir etkinlikte Ak Parti’nin ileri gelenleri ile resimlerini Facebook’a yüklemiş. Bununla da Ak Parti içerisinde etkili olduğunu göstermeye çalışmakta." ifadeleri Almanya'da görülen davada bir şahidin ifadeleri.

Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun Almanya macerasının ardından kendisini Başbakanlık Danışmanı olarak tanıtıp bununla da yetinmeyip, kendisinin MİT'e çalıştığını etrafa yayıp yanındaki bazı isimleri de MİT elemanı efendim filanca bölge sorumlusu diye tanıttığı yönünde iddialar hala devam etmektedir.

Başbakanlık Danışmanı ünvanıyla iş adamlarının da bulunduğu etkinliklere katılıp konuşmalar yapan Muhammed Taha Gergerlioğlu'ndan bazı iş adamlarının bazı taleplerde bulunduğu, sözde Başbakanlık Danışmanı olan Gergerlioğlu'nun da iş adamlarının bazı taleplerini çözme konusunda vaatlerde bulunduğu iddiaları da var.

Konunun takipçisi olduğumuzun altını çizip Muhammed Taha Gergerlioğlu'na soruyorum;

Sayın Gergerlioğlu, siz Başbakanlık Danışmanı mısınız?

Eğer Başbakanlık Danışmanıysanız çıkın bunu ispat edin!

Yok değilseniz, neden bu ünvanı kullanıp iş adamlarının da bulunduğu çeşitli etkinliklere katılıp konuşmalar yapıyorsunuz?

 

HAKAN KORKMAZ
Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yeni 1 yıl önce

Taha gergelioğlu bu ülkenin yetiştirdiği müstesna insanlardan birisidir...onunla gurur duyuyoruz...