BAŞKAN GÜÇLÜ,'BEN DE VARIM' DEDİ!
YALOVA/ Ak Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a yönelik eleştirilerde bulundu ve seçim vaatlerini hatırlattı. Başkan Güçlü, Vefa Salman'ı belediye kaynaklarını çarçur etmekle suçladı ve,"Bu belediye yönetim şekli Yalova'ya yakışmıyor" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA




BU BELEDİYE YÖNETİM ŞEKLİ YALOVA'YA YAKIŞMIYOR.

Belediye yönetimine veremediği hizmetler ve gerçekleştiremediği vaatleri sorulduğunda; adeta konudan bihabercesine ya alakasız cevaplar veriyor, yada gündemi değiştirmeye yönelik cambazlıklarla kendi yapmadığı hizmetleri sahipleniyor.

Halk kendisine verilen vaatlerin ve çarçur edilen Belediye kaynakların hesabını, boşa geçirilen hizmetsiz yılları, ayları sordukça telaştan iftiraya ve yalana sığınıyor yapmadığınız hizmetleri örnek veriyorsunuz.

Herkes biliyor ki dört yola viyadük Devlet tarafından yapıldı, belediye "ben yaptım" dedi.

Önceki belediye yönetimi bir hemşehri derneğine arsasını tahsis etti, bir ilin ilçe belediye başkanı derneğin binasını yaptı, bu belediye bunu "ben yaptım" dedi.

Karayolları üst geçit yapacak, belediye "biz yapıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümle alakalı verdikleri bir basın demecini, nokta virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum.
''Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kelimenin tam anlamıyla halkın duygularının sesi oldu. Salman Yalova'da kanayan yaraya dönüşen uyuşturucu kullanımının ortadan kaldırılması için Yalova Valiliği, Güvenlik Güçleri ile tek yumruk olarak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Aslında o mahallede yaşayan Roman vatandaşların çoğu da bu durumdan rahatsızlar. Onlarda çözüm bekliyorlar. Eninde sonunda o mahallenin kentsel dönüşümle ortadan kaldırılması lazımdır. Hatta 2017 yılı çıkmadan burada kentsel dönüşümün başlaması lazım. Burası Yalova'nın kanayan bir yarası haline geldi. Yakında yavrularımızı da bu illete kurban vermeye başlayacağız" dedi.

Bu kadar aymazlık olmaz, göreve geldiğinizde ihalesi, projesi tamamlanmış irtibat ofisi bile hazırlanmış roman mahallesi kentsel dönüşüm projesini beceremediniz, şimdi de konunun muhatabı değilmişsiniz gibi akıl veriyorsunuz.

O projeye sahip çıkıp devam etseydiniz ve zamanın da bitirseydiniz, belki de bu gün o mahalle bu haberlerle anılmaz, o kadar gencimiz mağdur olmazdı.

Şimdi timsah göz yaşı dökün, şimdi uğraşın TOKİ’ye nasıl paslarız diye.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz sahil boyunda çevre kirliliğine sebep olan kişilerle mücadele projesini uygulamaya koydu, bu belediye "projeyi ortaklaşa yapıyoruz" diyerek sahiplenmeye kalktı. Bu aymazlık yetmedi, video haber yaptırıp Ulusal medya kanallarında da haber olarak yayınlattı.

Peki Belediye Başkanı seçilmeden önce halkımıza neler demişti şöyle bir hatırlayalım.

Demişti ki;

''Yalova’ya Sürprizlerim Hazır. Ekibim hazır, projelerim hazır. Kaynakları ve bilimsel analizleri de hazır. Bu gönül birliği ve ideali olan yalın duygularla, yıllardır gadre uğramış Yalova için artık Yalova’ya vefa zamanıdır diyorum… Şimdi artık; Dünya kenti olmak için, yaşanacak bir şehir için, ulaşılabilir ulaşım için...

El ele vererek bereketi bol, doğru dürüst, namuslu projelerim ve gerçek sevgi ile büyüyeceğiz.

Projelerimizi ilgili kamu kurumları, özel sektör yatırımcıları, genç müteşebbisler, genç yetenekler, sivil toplum örgütleri ve kadın erkek tüm vatandaşlarımız ve Yalova sevdalısı insanlarımızla birlikte hareket ederek hayata geçirecek, Yalova’mızı sadece Türkiye’nin değil dünyanın parlayan yıldızı haline getireceğiz. Kar tanesi gibiyiz. Kar tanesi, kartopuna büyüdü, yuvarlanarak çığa dönüşmeye doğru hızla yol alıyor. Sayın Yöneticiler! Yalova’nın aziz halkı sizi bu koltuğa dürüst davranın, her kuruşun hesabını verin diye oturttu. Ödediğimiz vergileri, sattığınız mülklerin paralarını nasıl harcadınız? Belediyenin borcu kaç milyon?"

Peki soruyorum;

Satma değil yapma zamanı dediniz, park alanlarını, belediye hizmet alanlarını, sosyal tesis alanlarını dahil sattınız. Bir metre kare yer üretmeden!

Yapamayacağınız otuzun üzerinde proje yazdınız seçim dergilerinize...

NEREDE BU PROJELERİNİZ...

Nerede bahsettiğiniz, YALOVA KULE, TELEFERİK, ULAŞIMI RAHAT YALOVA, YALOVA KONGRE SALONU, YALOVA FUAR ALANI, PARALİMPİK OLİMPİYAT KÖYÜ, YALOVA CRUİSE PORT LİMAN PROJESİ ve daha nicelerini yazabileceğim verdiğiniz boş sözler...

Bunları söyleyip oy toplayan ve eleştirdiği her yanlışın kat kat fazlasını yapan...

Yapacağım dediği projelerin hiçbirini hayata geçiremeyen aciz bir yönetim. Yalova ve Yalova’da yaşayanlar bunu hak etmiyor.

Sayın Belediye Başkanı...

İcraat yap. Vaatlerini yerine getir. Belediye bütçesini çarçur etmekten vazgeç. Çalışan sayısını hala sorumsuzca artırmaya devam etme. Hizmet yapmadan borç artıran başkan meziyetini sonlandır. Kalan vaktinde hiç birşey yapmayacak isen başkalarının hizmetlerini sahiplenme. Belediye nasıl bir zihniyetle yönetiliyor bunu yalova kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

YALOVA AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI
UMUT GÜÇLÜ




Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Ak Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü,"Bu belediye yönetim şekli Yalova'ya yakışmıyor" diyerek Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman'ı eleştirdi ve adeta topa tuttu. Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Vefa Salman'a,"İcraat yap. Vaatlerini yerine getir. Belediye bütçesini çarçur etmekten vazgeç" dedi.

Umut Başkan, Salman'a yönelik eleştirilerinde haklı mı, değil mi? bu tartışılır ama...

Bu eleştirilerin zamanlaması dikkat çekici, çünkü Yalova'da İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın yerine yeni Başkan arayışı devam ediyor.

Bir süredir Ak Parti Yalova İl Başkanı olmak istediği ve bu yönde çalıştığı dillenen Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü'nün Vefa Salman'a yönelik eleştirileri bu yüzden dikkat çekti.

Bir bakıma Başkan Umut Güçlü, bu çıkışıyla İl Başkanlığı yarışında adeta "Ben de varım" demiş oldu."



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.