BEYEFENDİ HAZRETLERİ...
Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Son Büyük Sultan Abdülhamid Han'ı Anlamak" etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan için "Hazretleri" ifadesi kullanıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan  Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Mehmet Besim Müftüoğlu "Sayın Bilal Erdoğan beyefendi hazretleri" sözleriyle Bilal Erdoğan'ı selamladı.

Başkan vekilinin Erdoğan hakkındaki ifadeleri sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı.

iYi PARTİ Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfü Türkkan Twitter hesabından,"Bilal Erdoğan Hazretleri...” Doğru değildir bu videoda izlediğimiz değil mi? Doğru ise bunu nasıl izah etmek mümkün?" ifadelerini kullandı.

[embed]https://twitter.com/LutfuTurkkan/status/970586183368626176[/embed]

Konuyu bugünkü yazısında ele alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise şu ifadeleri kullandı;

"BEYEFENDİ HAZRETLERİ

ABDÜLHAMİD’i anma konulu bir toplantıda bir belediye başkan yardımcısı, konuşmasına dinleyiciler arasında bulunan Bilal Erdoğan’ı selamlayarak başlamış.

Cümlesi aynen şöyle:

"Pek Sayın Bilal Erdoğan Beyefendi Hazretleri..."

*

Böyle bir hitap biçiminden Bilal Erdoğan’ın çok ciddi rahatsız olduğundan, bu hitap biçiminin Bilal Erdoğan’ı asla mutlu etmediğinden ve bu hitap biçiminde bulunan belediye başkan yardımcısının göze girmeyi başaramadığından, hatta tam tersi etki uyandırdığından...

Yüzde yüz eminim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.