CHP BUDUR DİYORSANIZ MESELE YOK!
ÖZEL HABER/ Yalova'da CHP'li Çınarcık Belediye Başkanının mevzuata aykırı imar plan değişikliklerine ve belediyeye kendi dükkanından suç olduğunu bile bile mal alımı yapmasına tepkiler sürerken bir detay daha ortaya çıktı.

Başkan Avni Kurt'un, kendisinin ve yardımcısının akrabalarının olan arsada milyonluk ranta sebep olan imar değişikliği yaptığı ve müfettişin olayı tespit etmesi üzerine yargılanmamak için plan değişikliklerini mevzuata uygun hale getirdiği ortaya çıktı.

Başkan Avni Kurt ve başkan yardımcısının akrabalarının sahip olduğu ve değeri 9 milyon olan arsada yapılan mevzuata aykırı plan değişikliğinden sonra arsanın değerinin 15 milyona çıktığı, Yalova'daki bir emlakçı aracılığı ile satış aşamasına gelindiği ama müfettişin olayı tespit etmesi, Başkan, meclis üyeleri ve sorumlu memurlar hakkında ön inceleme başlatıp savunmalarını alması üzerine satıştan vazgeçildiği belirtiliyor.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=lRfsbIfZnPs[/embed]

Konuyla ilgili olayı belgeleriyle deşifre eden Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Ben buradan özellikle CHP Yalova İl Başkanına Sayın Özcan Özel'e sesleniyorum.

Sayın İl Başkanı...

30 Mart seçimlerinde Yalova ve Çınarcık, Sayın Muharrem İnce'nin üstün gayretleriyle CHP'ye geçti.

Yalova'da yapılan 2 seçimde muazzam bir başarıyla belediye yönetimi CHP'ye geçerken Çınarcık'ta seçimler tarihe geçti.

Neden?

Çünkü 30 Mart'ta belediye tam 42 yıl üzerine CHP'ye geçti de ondan.

Aslında CHP'li olmayan ve bir devşirme olan Başkan Avni Kurt daha önce de defalarca bahsettiğim ve eleştirdiğim üzere eski Ak Partili Başkan Murat Erdoğan'dan hesap sorma vaadiyle koltuğa oturmuştu.

Hiç sona bırakmadan hemen sorumu soruyorum...

Sayın İl Başkanı...

3 sene bitti, neredeyse seçimler geldi!

Siz bu belediye başkanına,"Avni Başkan ne oldu, hani sen bu eski başkana hesap soruyordun. Bu siyaseten bizim için, partimiz için, CHP için önemli" dediniz mi hiç, yoksa demediniz mi?

Her şeyi bir kenara bırakın sırf bunu söz verip yapmadığı için bir daha seçmen Çınarcık'ta "CHP'ye niye oy versin" soruyorum size Sayın İl Başkanı!

Bu başkan seçimden önce vaat ettiği projeler için,"Bütün görüşmelerini yaptım hiç bir sorun yok" dedi mi?

Dedi!

Vaat ettiği projelerin şimdiye kadar adını andı mı?

Anmadı!

Bu başkan kendi söz verdiği projeler dururken eski başkanın, inşaat pisliği kullanıldığı için milyonlarca liralık rant olan Sahil Dolgu Projesine başlayıp eline yüzüne bulaştırdı mı?

Bulaştırdı!

Çınarcık denizine dolgu bahanesiyle İstanbul'un binlerce ton inşaat pisliğini döktürdü mü?

Döktürdü!

Üstüne birde dolgu alanının dışına yanlışlıkla döküm yaptırdı mı?

Yaptırdı!

Belgeli mi bu?

Belgeli!

Bitime 2 aydan az bir süre kala Düzce Denizcilikle olan sözleşmeyi iptal edip firmayı 1 Milyon tazminat ödemekten kurtarıp belediyeyi 1 milyondan etti mi?

Etti!

Bu başkan göreve gelir gelmez kendine ait arsayı ticari imara açtı mı?

Açtı!

Bu başkan akrabalarına ait arsada hani o hesap soracağı başkanın tüm ısrar ve taleplere rağmen yapmadığı kanunlara aykırı imar plan değişikliğini yaptı mı?

Yaptı!

Bu başkanın kendisi, (oturumlara devamsızlık yapan bir Ak Partili hariç) bütün meclis üyeleri ve bazı sorumlu memurlar hakkında İçişleri tarafından ön inceleme yapıldı mı?

Yapıldı!

Bu başkan, kendisi, meclis üyeleri ve sorumlu memurlar yargılanacak diye bu kanunlara aykırı imar plan kararlarından geri adım attı mı?

Attı!

Bu başkan, (hani şu eski başkana hesap soracak olan başkan!) suç olduğunu bile bile pervasızca kendi sahibi olduğu dükkandan belediyeye mal alımı yaptı mı?

Yaptı!

Enselendi mi?

Enselendi!

Sonra kendi başkanı olduğu belediyeye dilekçe yazıp belediyeden tahsil ettiği parayı geri ödemek istediğini belirtti mi?

Belirtti!

Belediye veznesinde kuyruğa girip parayı yatırdı mı?

Yatırdı!

Bu başkan, Çınarcık'ta ruhsatsız yapılara göz yumup soruşturma yedi mi?

Yedi!

Bu başkan, belediye meclisinde Ak Parti hükümetinin icraatlarını övdü mü?

Övdü!

Ak Partili üye Sait Saral, bu yüzden başkana teşekkür etti mi?

Etti!

Ben bunu haber yapıp okurlara duyurdum mu?

Duyurdum!

Sayın İl Başkanı;

Daha buraya yazmadığım ama daha önce yazdığım için sizin ve okurlarımızın bildiği bu kadar yanlış ve hataya rağmen, siz bu başkana tek bir laf edip, tek bir soru sorup herhangi bir işlem yaptınız mı? çok merak ediyorum!

Eski Ak Partili Başkana hesap sorma vaadiyle koltuğa oturan ama belli ki, "belediyeye dükkandan ne mal satayım" derdinde olan bu başkan sizce de CHP'ye zarar vermiyor mu?

Yalova ve Çınarcık'ta bazı Ak Partililerin adeta korumasında olan ve sürekli uyduruk soruşturmalarla yargılanmaktan kurtulan bu başkanla ilgili hiç bir işlem yapmayacak mısınız?

"Hayır, CHP bu değil" demeyecek misiniz Sayın İl Başkanı?

Bakın Yalova Belediyesi'nden daha bahsetmedim dikkat edin!

Sayın İl Başkanı...

Siz daha küçücük Çınarcık'ta sizin elinizde yani CHP'de olan belediye de bu başkanın yaptıklarını görmezden gelir bir şey yapmazsanız, yarın Ak Partiyi eleştirip nasıl siyaset yapacaksınız çok merak ediyorum!

Yoksa birileri gibi sizde,"Aman onlar daha büyük götürüyor, bizim götürdüğümüzden ne olur mu!" diyeceksiniz?

Lafı fazla uzatmadan Sayın İl Başkanı Özcan Özel'e bu başkanla ilgili disiplin sürecini hemen başlatması, Sayın Muharrem İnce'yi de konuyu takip etmesi konusunda uyarıyorum.

Hee...

Yok "CHP budur zaten" diyorsanız eğer...

"Küçücük belediye de yaptıklarımız, yarın hükümet olunca yapacaklarımızın provasıdır!" diyorsanız eğer...

Bütün söylediklerimi unutun ve dikkate almayın lütfen!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.