CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUHARREM ERKEK: BU PARALARI NE YAPTINIZ?
Dün Elazığ’da yaşanan depremin hemen ardından  Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Kızılay destekleriniz için Deprem yazın 2868’e sms yollayın 10 TL. katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz" diye paylaşım yapıp sonra gelen tepkiler üzerine paylaşımı silince...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Deprem için toplanan 36 Milyar dolar nerede?" sorusu tekrar gündeme geldi.



 

BU PARALAR NEREDE?


Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, iktidara; "Bu paralar nerede ? Nerede kullanıldı?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,"Dayanışma çok önemli. Herkes imkanları ölçüsünde yardım yapar ama bu memlekette artık şeffaflık kaybolduğu için, İstanbul'da deprem için çok büyük paralar toplandı. Okullar dahil depreme dayanıklı hale getirilmemiş. Bu paralar nerede ? Nerede kullanıldı? Bu paraları ne yaptınız ? Şehit ailelerimiz için para toplanıyoruz, bu paralar dağıtılmıyor. Deprem için para toplanıyor, deprem için harcanmıyor. Elazığ'da gereken her yardımı herkes yapar ama bu paralar yardımın amacına kullanıyor mu ki? Şeffaflığını yitirmiş bir iktidar ile karşı karşıyayız." dedi.

Alpay Antmen: Deprem vergilerine ne olduğunu bakanlar da bilmiyor!


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergileriyle ilgili Meclis’e verdiği önerge hakkında açıklamada bulundu. Antmen, deprem vergilerini, ne kadar toplandığını, nereye harcandığını sorduklarını ancak bakanların da deprem vergilerine ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Deprem vergileriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönelik Meclis’e sunduğu önergenin halen yanıtlanmadığını söyleyen Antmen, “Yaklaşık bir yıl önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çok net, yorumsuz sormuştuk. ‘1999'dan 2018 yılına kadar toplanan paranın ne kadarı depremlerin vereceği zararları önlemek için kimler tarafından ne şekillerde harcanmıştır?’ Onlar da ‘Biz bilmiyoruz İçişleri Bakanlığı bilir’ dedi.

“CEVAP VEREN YOK”

Açıklamasının devamında Antmen, “Biz daha sonra hem soru önergesi ile hem de CİMER aracılığı ile İçişleri Bakanlığına sorduk. Aylardır cevap veren yok. Kimse bilmiyor. Deprem için toplanan katrilyonları kim harcadı nasıl, nereye harcadı? Şu anda bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır. Bu durum milyonların hayatının, can ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığının ispatıdır. Vatandaştan alınan deprem vergileri vatandaşa değiş yandaşa harcanmış. Korkuları budur. Yoksa çıkıp açıklasınlar kalem kalem nereye harcandı. Biz de bilelim, vatandaş da görsün. Deprem için ödediği vergiler nereye, kimlere gitmiş?” ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANINI ADRES GÖSTERMİŞTİ

Albayrak ise önergeye “Depremden korunmak için alınan önlemler ve depremin zararlarını gidermek için yapılan harcamalara ilişkin bilgiler İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı uhdesindedir” diye yanıt vermişti.



Kaynak: Sözcü/Yeniçağ

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/09/28/kilicdaroglu-sordu-deprem-vergileri-ne-oldu/

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.