CHP Milletvekili Gürer: Domuz, AKP döneminde kasaplık hayvan eti sayıldı!
Mecliste konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Domuz etinin AKP döneminde kasaplık hayvan eti sayılarak vatandaşa yedirildiğini söyledi. Gürer, vatandaşın domuz etini dana eti diye aldığının altını çizerek "Yurttaşı bu şekilde yanıltarak 'domuz karışımlı eti dana eti diye' yedirmeye hiç kimsenin hakkı yok." dedi.

CHP’li Gürer şöyle konuştu:

Bakınız, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde 2006 yılında domuz eti kasaplık hayvan eti sayıldı. Şu anda helal gıdanın yanında kasaplık et olarak satılıyor ama yapılan denetimde bir iş yerinde 8 denetimin 5’inde köfte harcında domuz varlığı tespit edilmiş, orası kapatılmıyor. Tüketmek isteyen tüketebilir. Ne var ki, domuz etinin köftede olduğunu yazarak satıyorsa yasal hakkı ama yurttaş onu “dana eti” diye alıyor. Yurttaşı bu şekilde yanıltarak domuz karışımlı eti “dana eti” diye yedirmeye hiç kimsenin hakkı yok.



Laboratuvarlarımızın yetersiz olduğu, yurt dışına giden ürünlerin ortaya çıkan sorunlarından görülüyor. Et konusu da ülkemizde sorunlu olan bir alan. Biraz evvel Srebrenitsa’yı anarken Yugoslavya’da yaşananları söyleyen sayın vekilim buradan gitti herhâlde. Şunu belirtmek lazım: Sırbistan’dan et alıyoruz, Sırbistan’dan yetişmeyen ayçiçeğini alıyoruz, İsrail’den tohum alıyoruz, sonra bunlara veryansın ediyoruz. Bize ait olan, kendimizin yerli ürünlerini bu anlamda sahiplenmiyoruz ve sorunların varlığına da bir nedenle bu tohumlarla yol açıyoruz.

Domates güvesi ve Akdeniz sineği aslında Türkiye'de yok. Bunlar ithal ürünler yoluyla bu ülkeye gelen zararlılar. Rusya onları laboratuvarında kontrol edip saklıyor, iade ediyor ama biz Türkiye’de bunları tüketmenin ötesinde ülkenin bütününde bu hastalıkların ve zararlıların yaygınlaşmasının yolunu açıyoruz. Gelen tohumla patateste kanser 27 ilde topraklarımıza ekim yapılmasının önünü kesti. Akdeniz sineği 45 ilde ne yazık ki üreticinin ürettiği ürünü pazarlayamaz duruma düşürdü.

İşte Gürer'in o konuşması

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HlL0JLPc6Pk&feature=youtu.be[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.