CHP'li Başkan Yeşil Alanı Kurtardı!
Aralık 2017’de Yalova Belediyesi Meclis gündemine gelen ve  Meclis çoğunluğu AKP'de olduğu için oy çokluğu ile geçen meteoroloji arazisine okul yapılması kararına CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın itirazı üzerine mahkeme, ‘Telafisi Güç Zararlar Doğabilir’ diyerek  ‘Yürütmenin Durdurulması Kararı’ verdi. Böylece yeşil alan şimdilik kurtulmuş oldu.

CHP'Lİ BAŞKAN İTİRAZ ETTİ

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan süreç yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Süleymanbey Mahallesinde bulunan alanlarda yapılan plan değişiklikleri Aralık ve Ocak meclislerinde gündeme gelmişti. Plan değişikliği kararlarına kurum görüşlerinin eksik olması nedeniyle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman itiraz etmiş ve mevcut alan için hukuk süreci başlamıştı.

Hukuk süreci devam ederken alanın ihalesi yapılarak şantiye alanı oluşturulmaya başlandı. Kamu yararına faaliyetlerini sürdüren birçok kuruluşunda karşı çıktığı bu yapılaşma için mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi.



BİLİRKİŞİ: KAMU MENFAATİ YOK

Geçtiğimiz günlerde gelen bilirkişi raporunda da alanla ilgili kamu menfaati olmadığı belirtildi. Bursa 3. İdare Mahkemesi de 24.10.2018 Tarih, Esas No 2018/83 sayılı kararıyla “Dava konusu işlemin uygulanması halinde, yapılan imar planı değişikliğine uygun olarak yapılaşma söz konusu olacağından telafisi güç zararların doğacağı açıktır. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütmenin durdurulması konusunda oybirliğiyle karar verildiğini” açıkladı.

SALMAN: ISRARLA BETONLAŞMA İSTEYEN BİRİLERİ VAR

Alınan bu kararın sürpriz olmadığını belirten CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; "Yargı süreci devam ederken alanla ilgili hukuka aykırı çalışmalar söz konusuydu. Geçtiğimiz günlerde bilirkişi raporu geldi. O raporda da bu alanda kamu menfaati olmadığı belirtiliyordu. Her zaman şunu söyledim şehirler betonlaşıyor. Bunu ülkemizin Cumhurbaşkanı da Çevre ve Şehircilik Bakanı da açıkladı. Bu milletten özür diledi. Geçtiğimiz günlerde gelin burasını millet bahçesi yapalım, yeşil alan olarak koruyalım dedim. Ama ne yazık ki ısrarla betonlaşmasını isteyen birileri var. Burada hukuk var. Kural var. Kanun var. Kanuna aykırı olarak yapılan bu çalışmayı İdari Mahkemeye taşıdık. Mahkemede telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Bu konun sonuna kadar takipçisi olacağım." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.