ÇINARCIK KAYMAKAMI REVİZYON'A KONUŞTU

Yalova'nın Çınarcık İlçesinde Kaymakamla, Yüksekokul Müdürü arasında gerginlik.


Revizyongazetesi.com, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde yaşanan krizin perde arkasına ulaştı. Krizin sebebi Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı ile MYO Müdürü Salih Batal arasındaki gerginlik çıktı.

KAYMAKAM CAFER SARILI, KORKMAZ'A KONUŞTU...

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreni dün Çınarcık Cumhuriyet Meydanında yapılmış ve sadece Revizyongazetesi.com'un özel haberle gündeme getirdiği gerginlik yüzünden protokol sıraları boş kalmıştı.salih batal
Geçtiğimiz yılların aksine Çınarcık protokolünün üniversitenin mezuniyet törenine katılmaması da ilçede tepkiyle karşılanmış,  Hakan Korkmaz konuyu dünkü yazısında da ele almıştı.
Bu sabah soluğu Çınarcık Kaymakamlığında alıp  Kaymakamı  makamında ziyaret eden Korkmaz, Kaymakam Cafer Sarılı'ya dünkü törene neden katılmadığını sordu ve bir süre görüştü.

SİYASİ DEĞİL!

Revizyongazetesi.com'a konuşan ve Hakan Korkmaz'ın sorularını yanıtlayan Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı önemli açıklamalar yaptı ve yaşanan gerginliğin sebebini açıkladı.

SARILI ZİYARETKonuyla ilgili çıkan haberleri gördüğünü, dünkü mezuniyet törenine katılmamasının kesinlikle siyasi olmadığını belirten Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı,"Bunun sebebi MYO Müdürü Salih Batal'dır. MYO Müdürü Salih Batal protokolde 4. sıradadır ve bizim etkinliklerimize uyarmama rağmen katılmıyor. Dünkü tören için zaten tarih değişmişti. 'Gel programı istişare edelim' dedim. Çünkü daha önceki programlarda sorunlar yaşanmıştı. Benim bu çağrıma rağmen gelmedi. Sekreterine telefon açtırıp 'Kaymakam Bey geliyor mu?" diye soramazsın. Ben seni çağırmışım 'gel programı bir gözden geçirelim' demişim ama sen gelmemişsin. Benim tepkim dünkü törenle sınırlı ve yeni değil. İşte 'Belediye Başkanı katılmadı, Kaymakam'da katılmadı' gibi bir şey yok. Tam tersi olmuştur. Ben katılmadığım için Belediye Başkanı katılmamıştır, kaldı ki dün Belediye Başkanı burada yoktu. Onu temsilen biri katılmıştır." dedi.sarılı kurt

Korkmaz'ın, "Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı gibi diğer isimler niye katılmadı? Törene katılmayın mı dediniz siz?" sorusu üzerine Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı,"Bu zaten resmi bir şey değil. Ben kimseye törene katılmayın demedim, dememde. Ama, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı beni arayıp törene katılıp katılmayacağımı sordular, ben de katılmayacağımı söyledim." dedi.

Korkmaz'ın,"Rektör Bey dünkü törene gelmişti. Kendisiyle yaşanan gerginlikle ilgili konuştunuz mu?" sorusuna Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı,"Dolaylı yönden haberi olmuştur diye düşünüyorum." dedi.
"Bu gerginlik çözülür mü veya devam eder mi?" sorusuna ise Kaymakam Sarılı,"MYO Müdürüne tepkim dünkü törenle sınırlı ve yeni değil. MYO'nun düzenlediği 2 etkinliğe daha gitmedim, katılmadım. Bizim etkinliklerimize uyarmama rağmen katılmıyor. Bizim  öğrencilerle veya öğretim üyeleriyle hiç bir sorunumuz yok. Müdürün kendisi bilir. Bu tavrı devam ederse farklı yollara başvururuz." dedi. ÖZEL HABER/Hakan KORKMAZ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.