Davutoğlu fena yüklendi: HALKIMIZ BU İKTİDARIN YOLSUZLUKLARINDAN BIKMIŞ DURUMDA!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Esenyurt İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmasında iktidara çok sert eleştirilerde bulundu.

Şehir Üniversitesi ile ilgili Ahmet Davutoğlu, "28 Şubat’ta yerlerde sürüklenenlerin, hapislere girenlerin, okullardan atılanların kurdukları bir üniversite bizzat Tayyip Erdoğan tarafından zorbalıkla ve baskıyla kapatıldı. Bu kararla bütün topluma şu mesajı vermeye çalışıyorlar. Ya boyun eğeceksiniz  ya da tasfiye olacaksınız. Bizde buradan onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sesleniyoruz. Boyun eğmeyeceğiz! Boyun eğmeyeceğiz! Boyun eğmeyeceğiz!" dedi.

Türkiye’de yaşananların bizzat sorumlusunun Erdoğan olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu, "Artık 'Cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü' aldatmacasının daha fazla savunulacak hali kalmamıştır. Türkiye’deki adaletsizliğin, hukuksuzluğun, yasakçılığın, baskının, kötü yönetimin sorumlusu bizatihi Erdoğan’dır; çünkü çevresini bu cuntacı odaklarla dokuyan da bizzat kendisidir." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından dikkat çeken satır başları şöyle;

"Ülkemizin bugün içine düştüğü durum insan onuru davasını çok daha hayati bir hale getirmiştir. Bu iktidar insan onuruna karşı duruşun bizatihi tarifi haline gelmiştir. İnsan onurunu yaşatacak olan demokrasi, adalet ayaklar altına alınmıştır

Gelecek Partisi olarak söz veriyoruz. İnsan onurunu ayağa kaldıracağız, insan haklarını azami düzeyde koruyacağız, insan haysiyetini yücelteceğiz ki ülkemiz de ayağa kalksın, refah artsın ve huzur tesis edilsin.

Artık “Cumhurbaşkanı iyi ama çevresi kötü” aldatmacasının savunulacak hali kalmamıştır. Türkiye’deki adaletsizliğin, hukuksuzluğun, yasakçılığın, baskının, kötü yönetimin sorumlusu bizatihi Erdoğan’dır; çünkü çevresini bu odaklarla dokuyan da bizzat kendisidir.

Gelecek Partisi olarak, terk edilen her değeri tekrar yaşatacak, yıpratılan her kuruma yeniden itibar kazandıracak, tasfiye edilmeye çalışılan her geleceği aslına ve zamanın ruhuna uygun şekilde bir kez daha ihya edeceğiz.

SİZDEN HER ŞEY BEKLENİR

Geçen hafta Erdoğan sosyal medyanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatıyordu gençlere. Hani şu dislike rekoru kıran konuşması. Üzerinden dört gün geçti aynı Erdoğan sosyal medyayı kapatacağız dedi. Kapatmaya alıştılar bunlar. Kapatmadan duramıyorlar.

Youtube’u, Twitter’ı, Instagram’ı kapatabilir misiniz? Sizden her şey beklenir. Ülkeyi kabile devleti, aile devleti aklıyla yönetenlerden her şey beklenir.

Bir yasal boşluk mu var? Hayır, sosyal medya platformlarında suç işleyenlerle ilgili hiçbir yasal boşluk yok. Yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç yok. Suç işleyenler çok rahatlıkla yakalanıp cezalandırılabiliyor.

İktidarın trolleri, arsızları, çeteleri sırtlarını devlete dayayarak rahatça sayıp sövebiliyorlar. Onlar hakkında yasal işlem başlatılmıyor, ellerini kollarını sallayarak itibar suikastı yapıyorlar. Ancak iktidarı rahatsız eden herkesle ilgili hemen yasal işlem başlatılıyor.

Geleneksel medyayı kontrolünüz altına aldınız. Kimin ne konuşacağını belirliyorsunuz. Sizi rahatsız edecek hiç bir konuşma, hiçbir haber yapılamıyor. Ama sosyal medya platformlarını kontrolünüz altına alamıyorsunuz. Sizi asıl rahatsız eden bu.

HALKIMIZ BIKMIŞ DURUMDA

İktidarın kısır döngü kavgalarından, bitmez tükenmez ağız dalaşlarından, herkesi hain, herkesi düşman görmesinden, adaletsizliklerinden, adam kayırmacılığından bıkmış durumdadır halkımız. Türkiye bu iktidarın rant kavgalarından, bu iktidarın yolsuzluklarından ve bu iktidarın tarafgirliğinden, ekmeğini küçültmesinden, ekonomik palavralarından bıkmış durumdadır.

Ülkemiz huzur istiyor, ülkemiz hürriyet istiyor. Ülkemiz bu iktidarın görünür, görünmez ortaklarıyla Allah’ın her günü uydurduğu saçma sapan gündemlerden, ayak oyunlarından, millete tuzak kurmalarından bıkmış durumdadır.

Türkiye’yi yönetenlerin iktidarda bir gün daha fazla kalmaktan başka hedefleri ve vizyonları bulunmamaktadır.

Onun için hep geçmişi konuşuyorlar. Onun için adaleti, hukuku, hakkaniyeti, ahlakı, eşitliği, özgürlüğü duyunca rahatsız oluyorlar. Onun için milletimize umut vermek yerine korku veriyorlar.  Onun için farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek yerine tehdit gibi görüyorlar. Onun için kutuplaştırıyorlar. Onun için 83 milyon insanımızı bir araya getirmek yerine ayrıştırıyorlar.

İktidar uzunca bir süredir Türkiye’yi yönetemeyecek bir acziyet içindedir. İktidar ve ortakları uzunca bir süredir sanal bir dünyada yaşıyorlar. Maalesef Türkiye sosyal medya kampanyalarıyla devlet yönettiğini zanneden bir iktidarın elinde her geçen gün itibarını, refahını ve geleceğini kaybetmektedir. Ciddiyetsizlik, liyakatsizlik ve cehalet bunların en önemli özelliğidir. Artık hiçbir ciddi işi hakkıyla yapamıyorlar. Artık asgari liyakat gerektiren hiçbir işin üstesinden gelemiyorlar. Bu iktidar milletimizin son yıllardaki birikimlerini de tek tek heba ediyor. Bugün Türkiye ekonomisi tarihimizin en ciddiyetsiz, en liyakatsiz, en cahil kadrolarının elindedir. Hiçbir dönemde bu dönemde olduğu kadar ağır bir liyakatsizlik, cehalet, yolsuzluk ve milletimizin geleceğinden çalan bir yönetim olmadı. Bugün milletimizin alın teriyle oluşan kamu kaynaklarının savrulduğu, sorumsuzca harcandığı, hesap vermeksizin tüketildiği bir iktidar var. Yetim hakkını yiyen bir umursamaz iktidarla karşı karşıyayız. Bu yolsuzluk düzeni, dünyada ve ülkemizde bildiğimiz kaba yolsuzluk, çürümüş yönetim ve rüşvet bataklığının çok ötesindedir. Buna sistematik yolsuzluk diyoruz. Sistematik yolsuzluk düzeni. Artık şeffaf kamu ihalesi kalmadı. Artık herkesin eşit rekabet şartları kalmadı. Denetlenebilir kar-zarar hesabı yapılan kamu yatırımları kalmadı. Artık kamu malı bu iktidar için millet adına kullanılabilecek bir kaynak değil kendi ikballeri için harcanan milletin paralarıdır."

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.