Davutoğlu, Mahir Ünal'a yüklendi: DENSİZLİK!



"Hükümetin bu konudaki tutumu baştan sona yanlış olmuştur" diyerek AK Parti iktidarının CHP’li Belediyelerin halka yardımlarını engellemesine tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ı sert sözlerle hedef aldı ve "Üst düzey bir iktidar yetkilisinin halka bedava ekmek dağıtan belediye başkanlarını paralel devlet kurmakla itham etmesi akıl ve izanın kabul etmeyeceği bir densizliktir." dedi.

[embed]https://twitter.com/Ahmet_Davutoglu/status/1252161638842564608[/embed]


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de sert bir şekilde eleştiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurgusu ve uygulamaları itibarıyla Meclis’in anlamını ve işlevini, birleştirici rolünü ve demokratik misyonunu ciddi şekilde zedelemiştir. Türkiye'nin 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü üzerinden girdiği olağanüstü koşullar müzakere ve katılımı dışlamaya bahane kılınarak siyasi geleneğimizle uyumsuz, iddiaların aksine etkin yönetimi aksatan otoriter bir sistem kurgulanmış ve hayata geçirilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir taraftan etkin değil keyfi bir yönetime yol açmış, diğer taraftan TBMM'ni etkisizleştirmiştir. Sistemin yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 2 yılda Meclisimizin hafızası, tecrübesi, temsil gücü ve iradesi önce yok sayılmış sonra da gece yarısı kararnamelerinin, bırakın Meclis’i, bürokratik kadrolarda bile tartışılmayan yaklaşımların tahakkümü altına alınmıştır. Bu, aslına bakarsanız, on yıllardır vesayetle yürütülen ve çok şükür hepimizin çabalarıyla milli irade ve demokrasi lehine elde ettiğimiz kazanımların kaybedilmesine yol açmaktadır.
Nasıl vesayet odakları milli iradeyi yok sayan, etkisizleştiren bir sistem arzusunda oldularsa, bugünkü sistem de Meclis’te tecelli eden milli iradeyi yok sayan, etkisizleştiren bir pratik üretmiştir. Ne yazık ki muhalefetin bile tüzük değişiklikleri ile neredeyse konuşamaz hale geldiği bir sistemde 100. yılını kutlayacağımız milli meclisimiz bir varlık-yokluk sınavı ile karşı karşıyadır.

Açıkça söylenmesi gereken şudur: Bugün 100. Yılını kutladığımız Meclisimiz bir asır önce kurulmuş olan ilk Meclis'in niteliklerinden çok uzaktadır. Bugünkü Meclisimiz, iradesini, hafızasını, demokratik derinliğini, temsil gücünü ve en önemlisi millet adına kullanacağı siyasal ağırlığını maalesef büyük ölçüde kaybetmiş bir Meclis’tir.
Bugünkü Meclis, milletin seçtiği 600 vekilin iradesine rağmen bir tek kişinin fesih kararıyla seçime gitmek zorunda kalacak bir Meclis’tir. Bugünkü Meclis, ülkemizin açık ara en fazla siyasal temsil gücüne sahip olmakla birlikte en aciz siyasal organı haline getirilmiştir.

Anayasa düzenlemesi henüz taslak halindeyken, bu mahzurların hepsini tek tek, madde madde Sayın Cumhurbaşkanına ve ilgili yetkililere en üst seviyede ilettik. ‘Yapmayın, böylesi bir güç temerküzü bir müddet sonra kalıcı bir otoriterleşmeye dönüşür' dedik. ‘Önünüzde bir tarih yazma, ülkeyi yeniden ayağa dikme, isminizi altın harflerle yazdırma fırsatınız var kaçırmayın” dedik.






Hain bir kanlı darbe girişimi sonrasında ortaya çıkan kaotik ortamdan istifade edilerek, alelacele, anti-demokratik eğilimlerle Türkiye yüzde elli düzenine taşındı. Meclis’in yüzde 100’e yakın temsil gücüne ulaşmasına karşın Cumhurbaşkanının zar zor yüzde 50 ile seçileceği çarpık bir anti demokratik düzene geçildi. Bu düzenin ilk kurbanı Meclisimiz oldu. Bu düzenin ilk kurbanı milletimizin iradesi oldu."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.