DAVUTOĞLU: ÜLKE YÖNETİLEMİYOR!
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,"Maske krizi, mevcut iktidarın yönetim zaafını ortaya seren en güzel örneklerden biridir. İktidar, basit bir maske dağıtımını dahi başaramamış, maske dağıtımını maske krizine çevirmiştir. Basit bir altyapı ile asgari bir yönetim becerisi ile çözülebilecek basit ama hayati bir mesele maalesef 2 aya yakın zamandır halen çözüme kavuşturulamamıştır. Maske krizi ucuz popülizm ile ciddi meselelerin çözülemediğini, ülkenin yönetilemediğini bir kez daha göstermiştir." dedi.

Davutoğlu,"Hükümete soruyorum... şu ana kadar ne kadar maske dağıttınız? Ne kadarlık bir zaman diliminde insanlara maskelerini ulaştırmayı düşünüyorsunuz? İktidar kendisi çözüm üretemediği gibi çözüm üreten iyi niyetli ve etkin teşebbüsleri de engellemektedir. Hayırseverlerin desteğiyle il başkanlıklarımızca halkımıza ücretsiz maske dağıtılması bile engellenmektedir. Son olarak geçtiğimiz günlerde Bitlis’te ücretsiz maske dağıtan parti mensuplarımız göz altına alınmıştır. Gözdağı verilmek istenmektedir. Salgın esnasında bile gözdağı vermek isteyen iktidara tekrar seslenmek istiyorum. “Evde kal” diyerek halkın rızk sorunu, “maske tak” diyerek maske sorunu çözülmez. Ya halka yeteri kadar ve zamanında maske temin edin ya da temin edenleri engellemeyin aksine teşvik edin." dedi.

SAKLAYACAK, GİZLEYECEK BİR ŞEYİNİZ YOKSA BASINDAN KORKMANIZA GEREK YOK!

Davutoğlu,"Ne yazık ki, ülkemizde basın bugün tek elden yönetilen zavallı bir propaganda aracı haline gelmiştir. Bugün, ana akım gazete ve televizyonların kapıları muhalefete kapalıdır. Mevcut düzen içinde, nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edilmiştir. Gazeteler okunmamakta, televizyonlar izlenmemekte, halk, habere, gerçeğe, bilgiye ulaşabilmek için sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralara yönelmektedir. Gerçekleri söylemeye çalışan basın mensuplarına hapis korkusuyla göz dağı verilmeye çalışılmaktadır. Eleştiriden, özgür düşünceden korkan bir iktidar, kaybetmeye mahkûmdur. Gerçek bir demokrasi için, basının özgür olması gerekir. Gazeteciler, özgürce sorup, araştırıp gerçekleri yazabilmelidir. Cana kast edenlerin serbest, fikrini söyleyenlerin tutuklu olduğu bir ülkede korku ve endişe vardır. Saklayacak, gizleyecek bir şeyiniz yoksa basından korkmanıza gerek yok! Unutmayın, basından, gizli saklı iş çevirenler, hukuka uygun iş yapmayanlar, doğruyu söylemeyenler korkar!.. Eğer korkacak bir şeyiniz yoksa, basın özgürlüğüne dokunmayın!.. Yoksa zan altında kalmaya devam edersiniz!" dedi.

[embed]https://twitter.com/Ahmet_Davutoglu/status/1257265957317165056[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.