DOKTORUN İHMALİ YOKMUŞ!
ÖZEL HABER/ Yalova'da yaklaşık 6 ay önce hayatını kaybeden 9.5 aylık Alinda bebeğin tedavisinde ihmali olduğu iddiasıyla soruşturma açılan Yalova Devlet Hastanesi'nde görevli doktor hakkında Yalova Valiliği tarafından soruşturma izni verilmedi.

9.5 aylık bebeğini kaybeden acılı anne karara isyan etti ve bugün Valiliğin kararına itiraz etti.

Ne olmuştu?

Alinda bebek 19.12.2016 tarihinde ishal rahatsızlığından ötürü annesi tarafından Yalova Devlet Hastanesi'ne götürülmüş burada tedavisini yapan Doktor E. T. D. tarafından dışkı tahlili yapılıp evine yollanmıştı.
Evde rahatsızlığı devam eden talihsiz bebeğin durumu ciddileşince 24 saat geçmeden tekrar Yalova Devlet Hastanesi'ne getirilmiş ama yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Revizyongazetesi.com 6 ay önce talihsiz bebeğin ölümünü özel haberle duyurmuştu.

O Haberi okumak için TIKLAYIN

Alinda bebeğin ölümüyle ilgili soruşturmadaki gelişmeler üzerine acılı anne Deniz Mudanyalı, Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz'ı arayarak tepkisini dile getirdi.

Talihsiz Alinda bebeğin tedavisinde ihmali olduğu iddia edilen Doktor E. T. D. hakkında soruşturma izni verilmemesi kararına bugün itiraz ettiğini belirten acılı anne Deniz Mudanyalı ,"Benim çocuğuma ne sıvı kaybı ölçümü ne de sıvı takviyesi yapıldı. Kan tahlili bile yapılmadı. Sadece dışkı tahlili yapıp bağırsak düzenleyici vererek eve yolladılar. Doktor ifadesinde benim bu tahlilleri istemediğimi o yüzden yapmadığını belirtmiş. Böyle bir şey olabilir mi? İshal olan bir bebeğe yapılması gereken tedavi yapılmamıştır ve doktorun açık ihmali var. Şimdi bu doktora soruşturma izni verilmiyor neden? Bugün bu karara itiraz ettim. Buradan sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) kadar gideceğim. Ben bebeğimi 9.5 aylıkken toprağa gömdüm. Başka hiç bir anne bu acıyı yaşamasın istiyorum. Sizden de sesimi duyurmanızı rica ediyorum" dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.