DÖKÜME BAK DÖKÜME!
Yalova'nın Çınarcık İlçesi bir çevre felaketine sahne oluyor. CHP'li Belediyenin yürüttüğü Sahil Dolgu Projesi bahanesiyle denize, Yalova Valisinin "Toprak taşınarak dolgu yapılmaması, yapılan dolguya toprak karıştırılmaması" diye açık talimatı olmasına rağmen, gemilerce toprak ve balçık dökülüyor.

Bugün yine projenin yapı müteahhidi olan firmaya ait gemiler geldi ve denize pislik döküyor. Daha önceden denize toprak dökme görüntüleri sosyal medya ve yerel basında yer alınca bu defa operatörün kepçeyi direk denizin içine daldırarak görüntü vermeme çabası dikkatlerden kaçmadı.

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com GYY Hakan KORKMAZ  önemli açıklamalar da bulundu.

KORKMAZ,"Çınarcık tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Çınarcık Denizine Sahil Dolgu Projesi bahanesiyle İstanbul'un pisliği dökülüyor. İçi tahmini 30 ila 50 kg taşlarla süslenmiş ağırlığı toprak olan malzeme Çınarcık Denizine dökülüyor. Buradan Çevre yetkililerine sesleniyor ve soruyorum. Bu dökülen malzeme Çevre Bakanlığının kriterlerine uyuyor mu? Evet derhal halkla bilgi paylaşımı yapılmalı. Bu dökülen malzeme Çevre Bakanlığının kriterlerine uyuyorsa yetkililer açıklama yapıp yapılan işe sahip çıkmalı. Daha önce konuyla ilgili vali-belgeYalova Valisinin açıklamaları ve talimatı var. Neden bu talimata uyulmuyor? Yoksa blok taşla dolgu yapılıyor da biz mi görmüyoruz?Çınarcık'ta bazı seçilmişler ve Yalova'da ki bazı bürokratlarla ilgili çok ciddi suçlamalar var. Görünen o ki, gerek bazı seçilmişler gerekse bazı bürokratlar köşeye sıkışmış ve çaresiz. Evet bu iddiaları ortaya atan bir devlet kurumunun Müdür'ü. Dün bir kısmını yayınladım, bugün kalan açıklamaları yayınlayacağım. Çok ciddi rüşvet iddiaları var. Bizde de konuyla ilgili bilgi ve belgeler var. Benim hep rüşvet iddialarında kilit isim diye bahsettiğim ve hala ifadesinin alınmamasına sürekli vurgu yaptığım şahıs savcıya ifade verdi mi? Bir Belediye Başkanına çok ciddi suçlamalar yöneltti mi? Açık açık soruyorum. Rüşvet iddiaları doğru mu? Kim bu adı şaibeye karışan bürokratlar?çek bu Rüşvet çekle mi ödendi? Çekin ödemesi aksayınca kim devreye girdi ve "Çeki ödeyin" dedi. Yalova Valisinin açık talimatına rağmen, firmanın bu şekilde çalışmasına yani hafriyat ve toprakla dolgu yapmasına, rüşvet iddiaları ortaya çıkar diye mi göz yumuluyor? Buradan Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum. Yapılacak bir soruşturma ve açılacak dava da telefon kayıtlarından her şey ortaya çıkar. Lütfen soruşturma açın ve bizleri de ifadeye çağırın, gerçeklerin ortaya çıkmasına biz de katkı verelim. Gerçekler ortaya çıksın. Kimse zan altında kalmasın" dedi.

İşte bugün Çınarcık'ta halen yapılmakta olan dökümden  görüntüler;

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=zFGTSVsQ5sA&feature=youtu.be[/embed]

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.