Enflasyon açıklandı... Memur ve Emekli maaş zammı ne kadar oldu?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatları Aralık ayında yüzde 0.74 arttı ve 2019 yıllık enflasyon %11.84 olarak açıklandı. Böylece memur ve memur emeklileri Temmuz-Aralık dönemi için %6.45 oranında enflasyon farkı alacak.

En düşük memur maaşı yaklaşık 3 bin 590 TL, en düşük işçi emeklisi maaşı ise yaklaşık bin 258 TL oldu.

Toplu sözleşmeden kaynaklı olarak geçen yılın ikinci yarısında yüzde 5 zam alan devlet memurları, aralık ayında TÜFE’nin sabit kalması veya aylık enflasyonun yüzde 0,71’den fazla düşmemesi halinde enflasyon farkı alacak.

Memur ve memur emeklileri 2019 Temmuz-Aralık dönemi için yüzde 1.49 oranında enflasyon farkı alacak. Toplamda 5.49 oranında zam maaşlara yansıyacak. SSK ve Bağ-kur emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artacak.

2019 yılı Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur-memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı belli oldu. Buna göre memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği yüzde 4 olan zam oranına ikinci 6 aylık dönemde oluşan yüzde 1,49’lik enflasyon farkı da eklendi. Bu şekilde memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 5,49 oranında gerçekleşti. Buna göre en düşük memur maaşı 3 bin 590 TL olarak gerçekleşti.

SSK ve Bağ-kur emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artacak.

En düşük Bağ-kur esnaf maaşı bin 784 lira, SSK (2000 öncesi emekli olan) 2 bin 111 lira, SSK (2000 sonrası emekli olan) bin 258 lira olacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği bu yılın ocak ayında yüzde 4 zam da verilecek. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/01/01/osmangazi-koprusu-ve-yavuz-sultan-selim-koprusu-gecis-ucretlerine-yuzde-14-zam/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.