ERGENEKON MAĞDURU PAŞA, DOLGUYU YAPABİLECEK Mİ?
ÖZEL HABER/ Düzce Denizcilik firmasıyla sözleşmeyi iptal eden ve yaklaşık 3 ay önce Kayraport adlı yeni kurulan firmayla "İşlem tamam" diyerek dolgu projesi ihale sözleşmesi imzalayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'a kötü haber! Firmaya sermaye akışı sağlayan ortaklardan Hakan Öncü, yönetimden çekildi!

Yalova'nın Çınarcık İlçesinde CHP'li Belediye Başkanı Avni Kurt, eski Ak Partili Belediye yönetiminin projesi olan sahil dolgusunu bitirmek için 2015 yılında projeye start vermişti.

Amatör ellerde kurallara uygun başlanılmayan proje de İstanbul'un inşaat hafriyatı kullanılınca adeta büyük bir rant projesine dönüşen çalışmalarda yanlış yerlere döküm yapılarak çevre felaketine de sebep olunmuştu.

Adeta sahil dolgu projesini eline yüzüne bulaştıran Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Düzce Denizcilik firmasıyla sözleşmeyi feshedip, Düzce Denizciliğin ortağı olduğu halde yeni firma kuran eski Jitem Komutanı Levent Ersöz Paşa'ya yeni dolgu ihalesini vermiş ve paşanın eşinin ortak olduğu Kayraport firmasıyla sözleşme imzalamıştı.

Çınarcık Belediyesinin adeta formaliteden yaptığı sözde ihaleye tek başına girip kazanan Kayraport firmasında Çınarcık Sahil Dolgu Projesini yakından ilgilendirecek önemli bir gelişme yaşandı ve firmaya sermaye akışı sağlayan ortaklardan Hakan Öncü, yönetimden çekildi.


DOLGU DA YİNE HÜSRAN MI?


Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 ay önce Başkan Avni Kurt, Kayraport ortaklarından Hakan Öncü ile dolgu ihale sözleşmesi imzalamış ve bunu,"Dolgu da işlem tamam" diyerek duyurmuştu.



İşte dolgu sözleşmesine imza atan ve firmaya sermaye akışı sağlayan ortaklardan Hakan Öncü, yönetimden çekildi.

Firmalarda, şirketlerde bu gibi değişiklikler, gelişmeler yaşanır bu ayrı konu...

Ama bu gelişme ne anlama gelir?

Çınarcık Sahil Dolgu Projesini nasıl etkiler diye sorarsanız eğer?

Tecrübesiz Belediye Başkanı ve firmanın elinde zaten bitme şansı çok az olan projenin sonunun yine hüsran olduğunu, kendi görüşüm olarak rahatça söyleyebilirim.

Yüz defa söyledim, yine söylüyorum...

Avni Kurt, projeci biri değil ve Çınarcık'ta bir projeyi hayata geçirme şansı yok!

Tek yapacağı çiçek ekip, kaldırımları söküp söküp tekrar yapmak!

Vizyon sahibi olmayan ve belediyecilikten de anlamayan Avni Kurt'un başka bir şey yapması mümkün gözükmüyor ne yazık ki!

Bununda ötesinde çok önemli bir uyarı yapmak istiyorum!

Avni Kurt, Ergenekon mağduru eski Jitem Komutanı Levent Ersöz'e Çınarcık Sahil Dolgu işini adeta formalite bir ihaleyle verdi.

Peki, Çınarcık Belediyesi ile Levent Ersöz Paşanın firması Kayraport arasında dolgu ihale sözleşmesi imzalanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen bırakın bir arpa boyu yol almayı, gerek firmadan gerekse belediyeden tek bir açıklama duyan oldu mu?

Kurallara uygun yapılmadığı için 2 defa bizzat durmasını sağladığım bu rant projesinde yaptığım bütün iyi niyetli uyarılarıma rağmen formaliteden ihale yapıp hiç bir tecrübesi olmayan yeni kurulan bir firmaya dolgu işini veren Başkan Avni Kurt, proje nedeniyle yaşanacak bütün mağduriyetlerden sorumludur.

Bakın tekrar söylüyorum...

Deprem bölgesi Çınarcık'ta sahil dolgu işini tüm uyarılarımıza rağmen herkesin gözünün içine bakarak hiç bir tecrübesi olmayan yeni kurulan bir firmaya veren Başkan Avni Kurt, projeyle ilgili yaşanacak maddi ve manevi bütün mağduriyetlerin baş sorumlusudur.

Yakında ne demek istediğimin daha iyi anlaşılacağını belirtip, hem firmayı hem de belediyeyi, bazı mağduriyetlerin yaşanmaması için projenin akıbetiyle ilgili açıklama yapmaları konusunda uyarıyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.