Eski Başbakan Davutoğlu: İhalelerde neler döndüğünü gördüm!

Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemle ilgili oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı ve "Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım" dedi.

Davutoğlu,"Eski kavramlar ve kalıplarla yeni siyaset inşa edilemez. Sol politikaları benimseyen merkez sağ partisi tanımlamasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Eğer o partinin devamı olsaydık orada kalırdık. Orada bir düzeltme imkanı olsaydı orayı düzeltirdik. Bu imkan kalmayınca Gelecek Partisi'ni kurduk. Çoğunlukçu değil çoğulcuyuz." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu,"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi teklifi daha ilk çıktığında bu anayasal çerçevenin demokratik olmadığını, AK Parti'nin doğasına ters olduğunu bizzat cumhurbaşkanına anlattım. Hiçbir yerde bu sistemi savunmadım." dedi.

"Atanmış hiçbir kimsenin kamu otoritesi kurmaya hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki memurlar diğer partileri hedef alan açıklamalar yapmaktadır." diyen Davutoğlu,"Siyaset ile bürokrasi arasındaki çizgiler kaybolmuştur. Kuvvetler ayrılığının uygulandığı, tam ve güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geçilmesi gerekiyor." dedi.

DAVUTOĞLU: İHALELERDE NELER DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜM

Davutoğlu,"Bütün ihaleleri kontrol altına alacak düzenlemeler yapacaktık. Çünkü ihalelerde neler döndüğünü gördüm. Fakat sonrasında bir parti içi darbeye maruz kaldım." dedi.

Davutoğlu,"Yaş olarak yeni bir partiyiz ama tecrübe olarak değil. On yıllara dayanan bir birikimi temsil ediyoruz. Uluslararası anlaşmalar gözden geçirilebilir. İtibar kaybına yol açmadan. Kamulaştırma gibi sert hamleler benimsediğimiz yöntemler değil.

EYT meselesi ile ilgili 2-3 aydır kapsamlı bir çalışma yaptık. Verileri elde ettik ve bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Türkiye'nin sınır tanımadan teknolojik dönüşümü gerçekleştirmesi lazım. Eski teknolojilerle yeni dünyaya intibak edemezsiniz.

Rusya ile girilen yeni ilişkiler nedeniyle hiçbir karşılık alınmadan Akkuyu'ya vergi muafiyeti tanındı, bunun ekonomiye bedeli ağır oldu." dedi.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/16/cinarcik-eski-belediye-baskani-murat-erdogana-dava-acildi-gorevi-kotuye-kullanmak-sucundan-hakim-karsisina-cikacak/

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.