HUZURLARINIZDA CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen şölende açıkladı. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"25 Haziran'da sadece İzmir'in dağlarında değil Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açacak. bunu inanarak söylüyorum.

29 Ekim'de Cumhuriyetimizi kurduk. Bütün mazlum milletlere örnek olduk.

1946 yılında çok partili yaşama geçtik. Ve 14 Mayıs 1950'de seçimi kazanan Demokrat Parti'ye rahmetli İsmet İnönü kendi koltuğunu verdi. Dünya tarihinde görülmemiştir.

Daha sonra darbelerle karşılaştık. Ağır darbeler yaşandı demokrasi tarihimiz. İdam sehpaları kuruldu. Politikacılar, askerlerimiz, gencecik fidanlarımız demokrasi için ağır bedeller ödedi.

Bugün bir yol ayrımındayız. Siyasi partilerle ittifak yapmak istiyoruz. Bize soruyorlar neden ittifak yapmak istiyorsunuz diye:

1- 12 Eylül'ün getirdiği yüzde 10 barajını sıfırlamak istiyoruz.

2- Seçme hakkı üzerindeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz. Eğer sıfır baraj ittifakını oluşturabilirsek her vatandaş gönlündeki partiye oy verebilecek.

Yeni bir yol ayrımıyla karşı karşıyayız. 21. yüzyıldayız. 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Çünkü hukuk güvencesi yoktur.

Hapishaneler tıka basa doludur. Kimin suçlu kimin suçsuz olduğu belli değildir. Basın özgürlüğü tamamen bitmiştir. Ancak bir grup medya direnmektedir. Onlar da bütün baskıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açsın istiyorsak;

1- Herkes seçmen listelerini kontrol etsin.

2- Bu ülkenin aydınlarına, vatanseverlerine yaptığım çağrımdır. Hiç kimse tatile gidelim deme lüksümüz yoktur. Herkes inadına bir bayram havası içinde sandığa gitmelidir.

Ve sorunlarımız Türkiye bugün bir beka sorunu yaşamaktadır. O nedenle 5 sorunun aşılması lazım.

1- Demokrasi ve milli irade ipotek altındadır. Demokrasi ve milli iradeyi ipotek altından kurtamamız lazım. Bugün Genelkurmay Başkanı ve Saray'ın sözcüsü gidip baskı kurmaktadır.

Kuvayi Milliye'ciler nasıl mücadele ettiyse öyle mücadele edeceğiz. Bunu en başta Abdullah Gül'e giden Hulusi Akar ve İbrahim Kalın'a söylüyorum.

Orduyu vesayet aracı olarak görenlerin orduda yeri yoktur.

2- Dış politika. 16 yıl önce bütün dünyayla barışık halde olan Türkiye bugün bütün komşularıyla kavga halinde.

3- Toplumsal barışımız dinamitlendi. Komşumuzun kimliğini sorgulamaya başladık.

4- Ekonomi. Çivisi çıktı ekonominin. Ne olduğu belli değil. Doları kontrol edemiyorlar Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış durumda.

Şunu herkesin bilmesini isterim. 2002 yılında bu ülke nüfusunun yüzde 1'i milli servetin yüzde 38'ine sahipti. Bugün yüzde 1 milli servetin yüzde 55'ine sahiptir.

5- Eğitim. Biz vicdanı hür fikri hür nesiller yetiştirmek durumundayız.

Güzel günler göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz. Bunu 25 Haziran'da yapacağız.

Yakında seçim bildirgesini açıklayacağız. Bunu da kopyalacayacaklar. Kopyacıdan siyasetçi olmaz.

Toplumu aydınlatan öğretmendir. Öğretmen baştacımızdır. Eski bir öğretmen yeni bir politikacı sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya..."

İNCE'DEN AÇIKLAMALAR


Muharrem İnce ise şunları söyledi:

"Sayın genel başkanım hep söylediniz parti başkanınından cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze hep katıldım. 24 Haziran'da Allah'ın izni milletin takdiriyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil 80 milyonun herkesin cumhurbaşkanı olacağım."

Muharrem İnce konuşmasının ardından parti rozetini çıkardı. Kılıçdaroğlu İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.

İnce rozet takılmasının ardından şu ifadeleri kullandı:

"İki insan, iki lider, iki parti lideri. Birisi 'Kardeşim' demiş, beraber parti kurmuşlar. Sen yasaklı olmuşsun, o başbakan olmuş. Milletvekili olmuşsun, gelmiş başbakanlığı sana vermiş. Al demiş, sen başbakan ol benim yerime. Sana bir gün cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinde Genelkurmay Başkanı'nı helikopterle onun bahçesine indirmişsin. Bu bir lider, kardeşim dediği, onun sırlarını paylaşan birine, iş kendine geldiğinde yaptığına bak.

Diğer tarafta başka bir lider var. Karşısına çıkıp 2 kere aday, hatta bu salonlarda zaman zaman dozunu aşan laflar söylemiş, eleştirmiş ama sonradan demiş ki 'Çocuklarımızın geleceği için, ülkenin selameti için bana rakip olmuş olabilir ama bu çocuk doğrusudur' demiş.

24 Haziran'da fetret devrini hep birlikte bitireceğiz.

Cumhurbaşkanı partisiz olur, partisiz olur. Ben 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum, sayın Erdoğan Mart 2003'te oldu. Ben ondan kıdemliyim. 16 yıldır aralıksız milletvekiliyim. 2003'te milletvekili oldu sayın Erdoğan, vekil olduğu gün Meclis'e geldi. Parmak izini kullanamadı, çok iyi hatırlıyorum. Aşağılamak için söylemiyorum, bilmiyordu. 1 günlük vekilken başbakan oldu. 1 günlük vekilden başbakan yapacaksınız, 16 yıllık vekilden cumhurbaşkanı yapmayacaksınız, öyle mi? Diyorsanız ki İnce diploman var mı, 8 dönemdir transkript var. İstediğiniz zaman gösteririm. İlerleyen zamanlarda belli olacak. Meydanlarda ekonomi, dış politika, tarım, eğitim konuşacağız diye bekliyorum. 'Bunları konuşmayacağız, kavga edeceğiz, iftira atacağız' kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum, ha bunu yapmayacağım diyorsanız…

Ya CHP'ye genel başkan olamadın, Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacaksın diyorlar… Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, Türkiye'ye cumhurbaşkanı oldu. Gül, Erbakan'a karşı aday oldu, kaybetti ama cumhurbaşkanı oldu.

Terör nereden gelirse gelsin. İster PKK, ister IŞİD, ister FETÖ… En kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi soyanlara, yetimin hakkını yiyenlere Allah'ın huzurunda söz veriyorum sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 yaşındaydım, Diyarbakırlı Ahmet Arif'i tanıdığımda. Hayata sol pencereden bakmamı sağladı. O Diyarbakırlı Kürt Arif'ten etkilenen İnce, 54 yaşında aynı heyecanı duyuyor ve yaşıyorum. Bir umudum sizde, sokakta, bakkalda. Bunu başaracağız. Türkiye'nin CHP'ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Bugün benim doğum günüm, sevaplarıyla, günahlarıyla 54 yılı geride bıraktım. Kendisini vatana, millete, bayrağa adayan çocuklarımızın ve milletimiz için çalışacağım.

Adalet yürüyüşünü gerçekleştiren sayın Genel Başkanı ayakta alkışlamanızı istiyorum.

Bu ülkenin gençlerine sesleniyorum. Bakın nasıl Cumhurbaşkanı olacağımı size anlatayım.
Bu dünyada insanı 3 kişi kıskanmaz. Anası kıskanmaz, babası kıskanmaz, öğretmeni kıskanmaz. Benim profösör olmuş, kaymakam olmuş öğrencilerim var. Hepsiyle gurur duyuyorum.

Ben sınavlarını okurken isimlerini kapatırdım. Kim olduğunu bilmeyeyim adil olayım diye. Bunlar tam 14 sene üniversite sorularını çaldırdılar.

Gençler sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Sınav sorularını çalanlar oyları da çalarlar. 50 bin avukat 24 Haziran'da hazır olun.

Soruları, oyları çaldırmayacağız. Bir de hazineyi çaldırmayacağız.

Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım.

Bütün vatandaşlarımı 1. Meclis'e bekliyorum."

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=836&v=Yb2x_qeHgrs[/embed]

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.