İNCE: KEFEN PARASINI HARCAMIŞ BUNLAR YANİ TULUMBADA SU BİTMİŞ!

Ahu Özyurt ile tv100'de Siyaset Alanı programının konuğu olan CHP'li Muharrem İnce, iktidara yüklendi ve "Kefen parasını harcamış bunlar kefen parasını. Yani tulumbada su bitmiş!" dedi.


İnce şöyle konuştu:


Trump tehdit etti Türkiye’yi “Ekonominizi mahvederim” dedi. Biz Amerika’ya maske gönderdik. Amerika terör örgütüne tıbbi yardım yaptı. Amerika’ya 55 ülkeye yardım ediyoruz. Bizden 4 kat zengin İngiltere’ye yardım ediyoruz. Amerika 2 trilyon dolar ayırmış vatandaşına, sen vatandaşına yardım edemiyorsun. Amerika her vatandaşına 1000 Dolarlık nakit çek verdi. Adam nakit veriyor sen borç verememişsin vatandaşına Amerika’ya yardım ediyorsun. S-400 al Rusya ile arayı düzelt, boeing al maske gönder Amerika ile aranı düzelt bunlar kahvehane diplomasisi. Amerika’ya sevap için mi swap için mi maske gönderdik. Kendi vatandaşına maske verememiş yardım gönderememişsin ama hiç vaka olmayan ülkelere maske gönderdik. Benim Sabancı ailesine, Koç ailesine yardım etmem nasıl bir şey ise Türkiye’nin Amerika’ya, İngiltere'ye yardım etmesi de böyle bir şey. "Kendilerine Kuran okumaz başkalarına hatim indirir" denir böylelerine.
Amerika’ya yardım göndermemizin zararı olmaz ama kendi vatandaşına vermeden onlara gönderirsen ben bunu anlayamam. Kimse kusura bakmasın önce can sonra canan. Kendi vatandaşına verirsin sonra gönderirsin bunu anlarım. Türkiye’de önce 100 milyar dendi sonra rakam değişti. Çiftçinin borcunu 6 ay ertelediler silmediler. 6 ay sonra ne olacak kimse bilmiyor. Mesela 5 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara faizli kredi verdiler. En düşük emekli aylığını 1500 lira yaptılar. Bir de 1000 lira dağıttılar. 200 milyar para falan ortada yok. 4.4 milyar para dağıttılar geri kalan para ortada yok.
Kuaförler, seyyar satıcılar, lokantacılar, otobüsçüler, nakliyeciler bunlar ne olacak? Bu insanların halini kimse sormuyor. Bu insanlar varken İngiltere’ye yardım etmek reklam kokan harekettir. İşten çıkarmak yasak ama ücretsiz izne çıkarmak serbest. Günlük 39 lira. Yani 1177 lira vereceksin. E Diyanet açıkladı fitreyi. Fitre 27 lira. 3 çocuk dersek Erdoğan 3 çocuk diyordu 5 kişilik aile ayda 4050 lira. Ortada 4050 liralık bir para yok. Resmi rakamlara göre 4,3 milyon insan işsiz. Bu krizden sonra sayısı 9 milyon oldu. Bunu hepimiz biliyoruz.



Bakan Albayrak diyor ki; "200 milyar dağıttık." Yuvarlak rakamlarla konuşalım Türkiye’de 80 milyon var diyelim. 200 milyar dağıtılmış olsa; Sabancı, Koç, siz, ben herkese dağıtıldığını düşünün kişi başı 2500 lira yapar. Türkiye’de 23 milyon hane var. 1000’er lira versen 23 milyar yapar. Herkese ayda 2000’er lira verseniz 46 milyar yapar. Gayrisafi milli hasılamızın %1’i yapar. Kefen parasını harcamış bunlar kefen parasını. Yani tulumbada su bitmiş!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.