İSMAİL SAYMAZ'DAN VEFA SALMAN'A DESTEK
Belediyelerde akraba eş dost kayırmacılığı, bir süredir gündemi meşgul eden bir konu ve hatta CHP, belediye başkanlarına yönetim kurullarında aldıkları görevler nedeniyle herhangi bir ödeme yapılmaması ve akrabalarının belediye şirketleri ile istisnai memuriyet kadrolarına atanamamasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına da sunarak bu konuda ciddi bir adım atmıştı.

Bir çok belediye ile ilgili bu iddia ve haberler yapılmış, Yalova Belediyesi ile ilgili de bu iddialar gündeme gelmiş hatta Başkan Vefa Salman geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

CHP’li Başkan Salman,"Benim Yalova Belediyesi’nde ne oğlum, ne kızım, ne gelinim, ne damadım, ne dayım, ne teyzem, ne de amcam çalışmıyor, çalışamazda. İddia edilen isimler benim tarafımdan işe alınmış değiller. Hepsi, bu sayılan 5 ismin 3’ü devlet memuru. Biri Yalova Belediyesi’ne benden önce girme ki en yakın diyebileceğim akrabam o dayımın kızı diğerleri ikinci derece bile değil üçüncü derece akrabalarım" demişti.

İşte CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a bir destekte gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi.

Saymaz, katıldığı bir programda konuyla ilgili Yalova Belediyesi’ni örnek verdi ve şu ifadelerde bulundu;

"Yalova’da Başkan, amcasının kızını özel kalem yapmış.  Baktım CV’sine amcasının kızı olmaktan başka özellikleri var hakkını da yememek lazım.  Daha önce İstanbul Belediyesi geçmişi var, yabancı bir Üniversite eğitimi almış, Yalova’daki en nitelikli insanlardan biri. Hakkını yememek gerekir. Orada o koltuğa oturması gereken birkaç insandan biri. Bunların hepsine hücum etmemek gerekir. Bu doğru bir yöntem değil."

İşte o ifadeler

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5RPIhMizNQU&feature=youtu.be[/embed]

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/08/01/salman-akrabalarini-belediye-calistiriyor-iddialarina-cevap-verdi/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.