KAYA, 'KURT'U ALACAĞIM' DEDİ Mİ?
Çınarcık, CHP'li Belediye Başkanı Avni Kurt'un Ak Partiye geçip geçmeyeceğini merakla bekliyor. Başkan Kurt, belediye meclisinde Ak Parti hükümetinin icraatlarını övmüş ve adeta Ak Partiye göz kırpmıştı.

Konuyla ilgili haber ve iddialara da  Başkan Kurt'un sessiz kalması üzerine bize geçmişe yönelik iddiaları güçlendiren ihbarlar yapıldı.

Bu ihbarlar üzerine 1 hafta önce, Ak Parti Çınarcık Teşkilatının hazırlayıp İl Başkanlığına, oradan da Genel Merkeze sunulan raporda 2 önemli isme şok suçlama yapıldığı haberini vermiş, devam haberini ve bu isimlerin kim olduğunu duyuracağımızı söylemiştim.

Yine 5 gün önce pazar yazımda önemli bir iddiaya yer vereceğimizi duyurmuştuk.

Evet bugün 2 konuyu da ilk kez açıklamış olacağız ve bu iddialar ilk kez bu vesileyle bir yayın organında ele alınmış ve deşifre olmuş olacak.
Hiç lafı uzatmayacağım ve sorularımızı sormaya başlayalım.

İlçe Başkanı Serpil Asal döneminde, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle ilgili Ak Parti Çınarcık Teşkilatının hazırlayıp İl Başkanlığına, oradan da Genel Merkeze sunulan raporda neler yazıyor?

Bu raporda şu an İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan Murat Kaya ve İl Disiplin Kurulunda görev alan İbrahim Büyükgümüş'ün adı geçiyor mu? hakkındaki suçlamalar nedir?

Raporda, bu 2 isimle ilgili yerel seçimlerde başka partilere çalıştı suçlaması var mı, yok mu?

Eğer bu iddialar doğruysa yani raporda bu bilgiler varsa, altını çizerek söylüyorum ki şaibe dahi olsa bu iki isim nasıl ve niye koltuk sahibi olmuş, bir başka deyişle ödüllendirilmiştir?

Evet değerli okurlar, bu iddialar bölgede halkımızın, partililerin konuşup dillendirdiği, bizden de "Ya Hakan Korkmaz, her şeyi yazıyorsun da bunu niye yazmıyorsun" diye talepte bulunduğu, gündeme getirmemizi istediği konulardan biriydi.

Buyurun gündeme getirip sorduk!

Bir diğer bomba iddia ise yine bu isimlerden biri olan Ak Parti Çınarcık İlçe Başkanı Murat Kaya ile ilgili...

İddiaya göre Başkan Murat Kaya, görevi alıp yönetim oluşturma aşamasında bazı partililerin bulunduğu bir ortamda (Araba da) "Avni Kurt'u partiye alacağım" demiş!

Bu inanılması zor, partililer açısından bir o kadar da sinir bozucu söylemi Başkan Murat Kaya, bir değil 2 partilinin yanında söylemiş ve bunlarda önemli isimler.

Şimdi değerli okurlar bu iddia bana 2 partili tarafından bizzat yüz yüze söylendi. Tabi çok üzüldüğümü ve hayal kırıklığına uğradığımı da belirtmek isterim.

Avni Başkanın beni yemeğe götürürken makam aracında,"Hakancım burası Çınarcık, bilmediğin çok şey var, seni kandırırlar" derken ne demek istediğini daha yeni anlıyorum.

Neyse, bu önemli iddiayı bana söyleyen bu isimleri açıklamıyorum ama gerekirse açıklayacağım.

Dikkat ederseniz bu haberi içeriğine yer vermeden 5 gün önce verince, Ak Parti Çınarcık Teşkilatından haberden yaklaşık 45 dakika sonra yıldırım hızıyla bir açıklama yapıldı ve,"Son günlerde ısrarla Çınarcık Belediye Başkanı Avni KURT'UN Akparti'ye geçeceği dedikoduları yapılıyor. Teşkilatımızın Başkan Avni KURT'la ilgili hiçbir dirsek teması bulunmamaktadır. İddia edildiği gibi İlçe Teşkilatımızda bu söylemdeki bir yöneticide (eğer varsa) derhal istifasını sunmalıdır." ifadeleri yer aldı.

Ama burada dikkat çeken husus açıklamanın Murat Kaya adına yani İlçe Başkanı adına değil, Teşkilat adına yapılmış olmasıydı.
Şimdi ben buradan Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'a seslenip bitirmek istiyorum.

Sayın Öztabak,

Nasıl oluyor da bu 2 isimle ilgili seçimlerde başka partiye çalıştılar diye raporda belirtilmesine rağmen bu iki isim ödüllendirilmiş ve koltuk sahibi yapılmıştır?

Evet, Ak Parti Çınarcık Teşkilatı tarafından hazırlanan ve 2 isme önemli suçlamaların yapıldığı raporla ve süreçle ilgili Sayın İl Başkanını açıklama yapmaya davet ederken, bundan sonra Ak Parti Çınarcık'la ilgili tüm konu ve gelişmelerde muhatabımızın kendisi olacağını da Sayın Öztabak'a hatırlatıyorum.

Ve son olarak cemaatinde desteğini alıp el birliğiyle bu partiye 30 Mart'ta büyük bir hezimet yaşatanlara diyorum ki;
Sözde öldürüp öyle bir cenaze töreni yaptınız ki herkesi öldüğüne inandırdınız!
Ben 30 Mart'tan sonra,"bu parti yaşıyor" dedikçe, biz uğraştıkça siz ısrarla partiyi ölmüş, bitmiş gibi gösterip üzerine toprak atmaya devam ettiniz, neler yaptığınızı örtbas etmek için!

Ama deşifre oldunuz!

30 Mart'ta yapılan iş birliği ve bu halkın aldatıldığı bugünlerde çok açık bir şekilde görülüp, halkın layık olduğu belediyecilik hizmetini alıp, bölgenin turizmde hak ettiği yere hükümetin desteği olmadan gelemeyeceği gerçeğini hep beraber yaşarken...

Söyler misiniz, siz hala neyin peşindesiniz? 

 

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.