Kılıçdaroğlu: Milyonlarca aile aybaşını nasıl getireceğiz diye düşünüyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Kanal İstanbul olmayacak. Bu proje olmayacak ki. Kaynaklarını söylesinler. Önce finans kaynağı açıklanmalı. Olmayacak şeyi tartışmaya açıyorlar, nedeni halkı Türkiye gündeminden koparmak." dedi.

Gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu,"İran Ortadoğu'da önemli bir aktör. ABD'nin Irak'ı vurmasından sonra İran bölgede etkili bir güç olarak çıkmaya başladı. Kasım Süleymani bu süreçte IŞİD, El Kaide'ye karşı ciddi mücadele verdi. Ortadoğudaki her olay Türkiye'yi etkileyecektir. Bizim Erdoğan'dan beklentimiz, Ortadoğu politikalarında daha itidalli bir tutum takınmasıdır. Türkiye'yi Ortadoğu'da ateşten uzak tutmasıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu,"Türkiye'nin gerçek gündemi ekonomi. Mutfaklarda yangın var. Milyonlarca aile aybaşını nasıl getireceğiz diye düşünüyor. Kişi başına gelirin 10 bin dolar olduğu söylenen bir ülkede, 8 milyon kişi ayda 673 TL ile geçinmek zorunda. Tarım dışa bağımlı hale geldi. Ekonomide dışa bağımlıyız maalesef. Bir sarayın enflasyonu var. Sarayın mutfağında enflasyon sıfır ama vatandaşın enflasyonu yüzde 30-35'lerde. Türkiye'de bütün kararları Erdoğan alıyor. Tezkerenin parlamentoya gelmesini, enflasyonun kaç olacağını damada o söylüyor." dedi.

Erken seçim sorusu üzerine Kılıçdaroğlu,"Kararı Erdoğan verecek, başka kimsenin verme şansı var mı? Parlamento bizim anladığımız anlamda parlamento değil. Erdoğan'ın vesayeti altında. Onun taleplerini yerine getirmek için AK Parti vekilleri orada oturuyor. Milleti değil sarayın iradesi geçerli şu anda. Onu da AK Parti'ye ve MHP'ye oy veren seçmenin düşünmesi lazım. Toplumun adalete, demokrasiye, özgürlüklere, barışa ve huzura ihtiyacı var. Toplumun bu beklentisini karşılayamadığı için AK Parti ikiz doğurdu. 2019 yılında güzel şeyler oldu. 2020'de daha güzel şeyler olacak." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.