KURT, REVİZYON'A KONUŞTU
İlçe danışma toplantısında Belediye Başkanı Avni Kurt'a yüklenen, dolgu projesi için belediyenin çuvalladığını söyleyen ve,"Kazma kürekle şimdiye doldurmuştuk" diyen Çınarcık Belediyesi Ak Partili Meclis Üyesi Sait Saral'a cevap veren Başkan Kurt,"Biz belediyeyi devraldığımızda ne yazık ki belediyenin bir kazması, bir küreği bile yoktu! Hangi kazma ve kürekle dolduracaklarmış? Ne var ne yok satmışlar!" dedi.


KURT, CEVAP VERDİ;


Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Revizyongazetesi.com GYY Hakan Korkmaz'a konuştu ve,"Aslında cevap vermek istemem ama dolgu projesi için "Kazma kürekle doldurmuştuk" diyenlere şunu söylemem lazım.

 Biz belediyeyi devraldığımızda ne yazık ki belediyenin bir kazması, bir küreği bile yoktu! Hangi kazma ve kürekle dolduracaklarmış? Ne var ne yok satmışlar! Belediyenin kamyonu mu vardı? Koru’dan kamyon kiralanıyordu. Bugün üç tane kamyona sahip olduk. Elimizde atıl olan araçları yeniletip hizmete sokuyoruz. Sıfır araçlar satın alıyoruz. Bugüne kadar hep kiralık arabayla hizmet verilmiş. Biz bunu ortadan kaldırdık. Şu ana kadar 12 tane sıfır araç aldık. Biz geldik ve alt yapıya büyük yatırım yaptık. Araç parkurunu genişlettik. Son olarak mahalle toplantılarında sözünü verdiğim ve Yalova'da tek olan komple kanal temizleme aracını Çınarcık'a kazandırdık." dedi.


Görevi devraldığında belediyenin özellikle mali portresinin acınacak halde olduğunu kaydeden Kurt , 40 Milyona yakın borçla belediyeyi devraldıklarını hatırlattı ve,"Bunu uzun yıllar belediye başkan yardımcılığı yapan Sait Saral iyi bilir. Şu "mıcır dökemiyorlar" eleştirisi de tamamen şu an su şebeke çalışmalarını yürüten firmayla ilgili bir olay. Ben yaptığım mahalle toplantılarında kışın Çınarcık'ın şantiyeye döneceğini söylemiştim. Vatandaşlarımız sağolsunlar bize anlayış gösteriyorlar. Tamamen su şebekesi sorununu ortadan kaldıracağız. Ondan sonrası daha da önemli. Tüm yollarımızı, kaldırımlarımızı yenileyeceğiz. Yaza yepyeni bir Çınarcık sunacağız” dedi.



Yine göreve başladığında çalışanlara 8 ay boyunca maaş ödenmediğini gördüğünü söyleyen Kurt , “Şu anda çalışanıma bir kuruş borcum yok. Bütün ikramiye alacaklarını ödedim. Sendikaya ödenmesi gereken ücret 10 yıl boyunca ödenmemiş. Sendikaya kendim gittim ödemek için. Sendika başkanı bile şaşırdı. Bunu da yapılandırdık, her ay ödüyoruz. Evet maaşları tıkır tıkır ödüyoruz ve çalışanlarımız bu durumdan memnun. Bunu yaptığımız için takdir edileceğimize eleştiriliyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.