LEVENT ERSÖZ'E GÜVENEN CHP'Lİ BAŞKAN ZORDA!
Ergenekon ve Turgut Özal Suikasti davalarıyla gündeme gelen eski Jitem Komutanı Emekli Paşa Levent Ersöz'ün başı şimdi de ortaklarıyla belada! Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Levent Ersöz'le ilgili alacak ve şirket yönetiminde usulsüz kararlar almak suçlamasıyla şikayetlerde bulunulduğu ortaya çıktı.

Kayraport adlı firmaya sermaye akışı sağlayan ve bir süre önce yönetimden çekilen Hakan Öncü, Levent Ersöz ve ortağı Cemal Tombayoğlu'na alacaklarını tahsil edemediği için dava açtı.



Şirketin yabancı bir ortağının ise Levent Ersöz'le ilgili konsolosluk vasıtasıyla suç duyurusunda bulunduğu edinilen bilgiler arasında.

ÇINARCIK SAHİL DOLGU PROJESİ

Çınarcık Belediyesi ve Kayraport firması arasında yapımı adeta yılan hikayesine dönen sahil dolgu projesi ihale sözleşmesi imzalanmasının ardından ortaklarıyla sorun yaşayan ve adeta dava kıskacında olan Emekli Paşa Levent Ersöz, aradan 4 ay geçmesine rağmen projeye başlayamadı ve bu durum Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'u da zor durumda bıraktı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Levent Ersöz'ün bir an önce sahil dolgu çalışmalarına başlamasını bekliyor çünkü projeyi seçimlerden önce bitirme arzusunda.

Öte yandan İDO'nun Maltepe Döküm İskelesi'nde kiracı olan Kayraport firması, döküm iskelesinde de sorun yaşıyor.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=EqaFD1u1gaM&feature=youtu.be[/embed]

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"İBB Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından mühürlenen iskeleden kaçak yükleme yaparken yakalanan firmaya geçen 165 bin lira ceza kesildi.

İDO yönetiminin ise bu kanunsuzluğa göz yumması tepki çekiyor.

Tabi İDO yönetimi yıllardır bunu yapıyor, sahanın kirasını alıyor ve bu sahada olup bitene adeta göz yumuyor.

Sahada kaçak döküm mü yapılıyor, mazot kaçakçılığı mı yapılıyor, millet kavga döğüş birbirine mi giriyor, İDO yönetiminin umurunda değil!

Konuyla ilgili İBB Başkanı Kadir Topbaş bir toplantı da, Paşabahçe arazisiyle, İDO Maltepe Döküm İskelesinin kendilerinin başını ağrıtan 2 yer olduğunu söylüyor. Bu özel bilgiyi de iletmiş olayım.

Tabi bizi asıl ilgilendiren konuların başında Çınarcık Sahil Dolgu Projesinin akıbeti var.

Geçenlerde,"Ergenekon mağduru Paşa dolguyu yapabilecek mi?" diye sordum ve Levent Ersöz Paşa bana bir mesaj yolladı ve şirkette yaşanan sorunlara değinerek şu ifadeleri kullandı;

"Ergenekon mağduru Paşa dolguyu yapabilecek mi? başlıklı yazınızı okudum. Bu aralar sağlık sorunlarımla ilgilendiğim için zorunlu olarak sizi takip edemedim. Haberinizde bazı noktalar eksik bilgi yada taraflı bilgi.
Dolguyu tamamlama konusunda bırakın firma imzasını, benim kişiliğim ve ismim gereği verdiğim söz ve taahhüdüm var. Bu söz Sayın Kurt nezdinde tüm Sevgili Çınarcık halkınadır ve ben bugüne kadar verdiğim hiç bir sözü yerde bırakmadım. Allah'ın izniyle bu sözümü de yerine getireceğim, sahtekar ve dolandırıcı bazı insan müsveddesi kişilerin haksız hukuksuz yollarla şirketimizle uğraşmasına ve engelleme gayretlerine rağmen. İmzayı atan Hakan Öncü halen şirket ortağımızdır. Kendisi bazı nedenlerle zorunlu olarak yönetimden ayrılmak durumunda kalmıştır.
Şirket, Genel Kurul Kararıyla yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına devam etmektedir. Dolgu Projesine sözünü ettiğim yönetim değişikliği nedeniyle planladığımız zamanda başlayamadık. Ancak tüm hazırlıklarımız tamamlanmış olup çok kısa bir süre içinde çalışmalar başlayacak ve dolgu projesi zamanında bitirilecektir. Sağlıcakla kalın, selam ve sevgilerimle..."

Şimdi tabi bizim arzumuzda Çınarcık Sahil Dolgu Projesine bir an önce başlanılması yönünde. Tartışılır fakat burada bir sahil dolgusu yapılma kararı alınmış ama geçen sürede tabiri caizse ele yüze bulaşmış bir proje var.

Benim elimdeki bilgilere göre şu aşamada Levent Paşanın yönetimindeki firma bu işi bırakın bitirmeyi başlaması dahi zor görünüyor.

Geçen Çınarcık Belediyesi ve Kayraport arasında imzalanan dolgu ihalesi resmi sözleşmesini yayınladım. Sözleşmede de görüleceği üzere izinleri alması için firmaya 6 aylık süre verilmiş ve 4 ay geçmesine rağmen ortada bir şey yok.

Süre uzatılabilir ama bunun yapılacağını zannetmem.

Büyük taş bloklarıyla anroşman yapmadan DLH'nin de çalışmalara izin vermeyeceği bilgisi de bana ulaştı ki öyle olması lazım zaten bu yapılmadığı için şikayetlerimiz oldu ve projede çalışmalar durmuştu.

Tabi anroşman yapmak hayli maliyetli bir iş. Daha fazla bir şey konuşmak ve firmaya zarar vermek istemem ki bu yanlış olur zaten.

İşin Çınarcık ayağında ise...

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ne yazık ki tecrübesiz biri ve başından beri tuhaf kararlar aldı ve projeyi adeta eline yüzüne bulaştırdı.

Zaten Avni Kurt projeci biri değil! Her sene kaldırımları söker yapar, başka bir şey yapacak vizyonu da tecrübesi de yok!

İşte en son uyduruk bir ihaleyle sahil dolgu işini paşaya verdi ve ihale sözleşmesini imzalarken de,"DOLGUDA İŞLEM TAMAM" dedi.

Yetmedi daha yeni kurulan firmayı parlatmak için,"FİRMA DA ÇOK CİDDİ FİRMA" dedi.

Başkan bunu derken firma daha 5-6 ay önce kurulan bir firmaydı dikkat edin!

"Başkan hani dolguda işlem tamamdı? Neyin işlemi tamam?" diye sorası geliyor insanın ama Başkanın vizyonu bu, yapacak bir şey yok!

Ne desek boş!

CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne de katılmayan ve tepkilerin hedefinde olan devşirme CHP'li Avni Kurt, zaten projeyi seçimlere kadar bitiremezse ki öyle gözüküyor, bu işin siyasi faturasını da ödeyecek.

İktidar hedefinde olan CHP'nin de artık belediye başkanı seçiminde daha dikkatli olması lazım diye düşünüyorum."



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2017/07/25/iste-sahil-dolgu-sozlesmesi/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.