MERKEZDEKİ FARKA BAK!
HALKIN NABZI/ 16 Nisan Referandumunda Yalova ve Çınarcık "Hayır" dedi. Çınarcık, 30 Mart yerel seçimlerinde 42 yıl sonra CHP'ye geçmişti.

Yalova deyince akla gelen ve siyasette artık ustalık dönemini yaşayan CHP'li Milletvekili Muharrem İnce, hiç bir siyasi geçmişi ve belediyecilik tecrübesi olmayan Avni Kurt için Genel Merkeze "kefil" olmuş ve aday olmasını sağlamıştı.

2 dönem Çınarcık Belediyesini yöneten Murat Erdoğan'ı devirmek için örgütlenen Ak Parti içindeki sayıları 1000'lere dayanan bir grup ve cemaatinde desteğiyle (Cemaatin, yerel seçimlerde Ak Parti karşısındaki adayları desteklediği bilinen bir gerçektir) Avni Kurt, 30 Mart seçimlerini güle oynaya kazanmıştı.

Öyle ki, seçimlerden sonra Ak Parti Genel Merkezine yollanan, seçimin neden kaybedildiğine dair raporda, isim isim CHP'ye çalışan Ak Partililer belirtilmişti.

O isimlerden biri de şu an Ak Parti Çınarcık İlçe Başkanı olan ve eskiden cemaate yakın olup sonra uzaklaştığını bana söyleyen Murat Kaya'dır.

Göreve geldiği günden beri tepkilerin hedefinde olan Murat Kaya, Ak Parti Çınarcık'ta birlik ve beraberliği sağlamak yerine, adeta bölünmeyi kalıcı hale getirmiştir.

Özellikle benim yönetimimdeki Revizyongazetesi.com'un, göreve geldiği günden beri Başkan Kurt'un icraatlarını eleştirmesi ve bir çok olumsuzluğu ve gerçeği ortaya çıkarmasıyla üzerindeki ölü toprağını atan ve moral bulan Ak Partiyi, Murat Kaya ve yönetimi sistemli bir şekilde tekrar dibe çekmeyi başarmıştır.

Çınarcık Belediye Başkanını bir soruşturma kapsamında yargılanmaktan kurtaran sadece Ak Partili İlçe Başkanı Murat Kaya değildir.

Ak Partili bir belde belediye başkanı da, bir soruşturma da CHP'li Başkana sahip çıkmış ve bu yaşanan olaylar Çınarcık'ta Ak Parti seçmenini büyük bir hayal kırıklığı ve moral bozukluğuna itmiştir.

Moralsiz ve küskün seçmen tepkisini sandıkta göstermiş ve Ak Parti Çınarcık'ta hezimet yaşamıştır.

Ak Parti, MHP ile yapılan ittifaka rağmen, Çınarcık genelini %45 - %55 oranlarla kaybetmiştir.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine baktığımızda Ak Parti ve MHP'nin oy oranı Çınarcık genelinde her iki seçimde de % 53'tür.

İşte bu oran 16 Nisan'da % 45'e düşmüştür.

Ya Çınarcık Merkez?

İşte asıl facia merkezde yaşanmıştır.

Çınarcık merkezde 5657 "Hayır" oyuna karşılık sadece 3188 "Evet" oyu çıkmış ve 2469 fark yiyen Ak Parti yönetiminin Çınarcık'ta halkta karşılığı olmadığı çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Çoğunluğu 30 Mart seçimlerinde CHP'ye çalışan isimlerden oluşan Başkan ve yönetimine tepkili Ak Parti seçmeni Genel Merkeze çok açık bir mesaj vermiştir.

Çıkan bu sonuçlar ışığında şunu çok rahat söyleyebilirim ki, ilk yerel seçimde CHP Çınarcık'ta, Muharrem İnce'nin göstereceği yeni adayla tekrar güle oynaya seçimi kazanacaktır.

Tabi burada Ak Partiye geçme umudunu hala kaybetmeyen Avni Kurt'un ne yapacağı da mutlaka önemli olacaktır.

Avni Kurt'un MHP kartını açmak için hazırlık yaptığını ve bu kartı zamanı gelince kullanacağını biliyorum.

Zaten 30 Mart'ta MHP Avni Kurt'un değirmenine su taşımış ve oy farkının açılmasına sebep olmuştu.

Avni Kurt'un MHP'den adaylığını bende çok isterim, çünkü...

Çınarcık'ta keramet, güç, Muharrem İnce'de mi? yoksa Avni Kurt'ta mı? bunu herkes görmüş olur!

Yalova değerlendirmemi daha sonra yapacağımı belirtip, kripto fetöcülerin hala olduğunu ve bunlar temizlenmedikçe, ülke genelinde olacağı gibi Çınarcık'ta da kısa bir zaman içinde Ak Partinin bölünüp yok olacağını altını çizerek söylüyorum.

Fetöye bulaşmamış ama başarısız olan Teşkilatlar zaten gereğini yapacaktır ama emri Genel Merkezden değil, Pensilvanya'dan alanların gereğini yapacağına inanmıyorum!

Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teşkilatlarda revizyon talimatını bir an önce verir...

HAKAN KORKMAZ

Revizyongazetesi.com
Genel Yayın Yönetmeni



http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2016/09/11/yok-artik/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.