Muharrem İnce oyları 5-6 puan arttırıyor
RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'da Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin adayı olması halinde partisinin oylarını 1 puan artırdığını belirtti ve "CHP'de ise, Muharrem İnce oyları 5-6 puan arttırıyor" dedi.

"Bu pazar, ‘Sadece AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterse kime oy verirsiniz?’ diye sorduk. AK Parti'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 53, CHP'ye oy vereceğini söyleyenler yüzde 47" diyerek sözlerine başlayan Sarı, "Ama şunu da unutmamak lazım, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, CHP'ye göre çok daha belirgin. CHP'de hala kesin bir karar verilebilmiş değil. Bu sonucu değiştirir" dedi.

MUHARREM İNCE ADAY GÖSTERİLİRSE MUHALEFET İSTANBUL’U KAZANIR


Öte yandan İstanbul’daki yerel seçimlere ilişkin rakamlar paylaşan İstatikçi Filiz Aydın Koç analizinde şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’un muhalefet tarafından kazanabilme olasılığı, ancak Muharrem İnce ve diğer partilerin oy oranlarının bileşkesi ile ortaya çıkıyor. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak aldığı oy oranı (yüzde 36,9), İyi Parti, Saadet Partisi (SP) ve Halkların Demokrat Partisi (HDP) oylarını birlikte değerlendirdiğinde toplam oran  yüzde 59’lara kadar yükseldiği görülmektedir. Dolayısıyla Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu koşulların değişmediği varsayımı altında; Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması halinde muhalefetin İstanbul’u kazanabilme ihtimali ortaya çıkıyor."

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2018/11/27/muharrem-ince-chpnin-oz-evladidir/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.