NE DEĞİŞTİ HARUN BEY?
Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan KORKMAZ, toprak ağırlıklı malzeme dökülerek yapımına tekrar başlanan Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'ndeki gerçeklerin ortaya çıkması için, gün yüzüne çıkmamış belgeler yayınlayarak çok özel bir habere daha imza atıyor.

Çınarcık Belediyesinin konuyla ilgili ısrarlı haberlerimiz sonucu yayınladığı sözde denetim görüntülerinin sonunda yapılan,"31 Mart 2016 tarihinde Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, Yalova İl Çevre Müdürlüğü ve  DLHA Bursa Bölge Müdürlüğü'nün  denetim elemanlarınca yaptıkları denetim sonucunda; Mina 1, Nehir ES ve Ceren 3 adlı gemiler ile getirilen anroşman malzemesinin projeye uygun olduğu tespit edilmiştir." açıklaması dikkatleri adı geçen kurumlara çevirdi!

Revizyongazetesi.com GYY Hakan KORKMAZ, konuyla ilgili ele geçirdiği gün yüzü görmemiş belgeleri yayınlayarak soruyor;

"Çınarcık Belediyesinin yaptığı açıklamada adı geçen bir kurum çok önemli. Bursa DLH 4. Bölge Müdürlüğü.

Lafı hiç fazla uzatmayacağım. Geçen sene Çınarcık Sahil Dolgu Projesindeki çalışmaların durmasında önemli rol oynayan 3 isim vardır.

Bunlardan biri benim, biri Çınarcık'ta bir dernek Başkanı olan Orhan ÖZTÜRK, diğeri de Harun ÖZMADEN'dir.

Evet Harun ÖZMADEN. Bursa DLH 4. Bölge Müdürü.ne dğişti dlh

Harun ÖZMADEN, Yalova Valisinin geçen sene düğmeye basıp Çınarcık Sahil Dolgu Projesinde ciddi denetim tedbirlerini almasında baş rolü oynamıştır.muhtesin

Harun ÖZMADEN, Yalova Valisine çok önemli bilgiler vermiştir. Bu kadar mı? Hayır! Bursa DLH 4. Bölge Müdürü Harun ÖZMADEN, bana yaptığı özel açıklamalarda da bu iddiaları dile getirmiştir.

Harun ÖZMADEN, benle yaptığı görüşmede çok önemli açıklamalar yapmıştır.

İŞTE O AÇIKLAMALAR...

"Oraya 8-10, 20 gemi boşalttığınız da daha giremezsiniz oraya. Gemi giremez. O zaman İstanbul'dan gemi kaldırmanın anlamı ne? 30 Dönüm arazi. Oraya en fazla 25-30 gemi boşalttığınız zaman  gemi daha girmez.

  1. Malzemenin deniz dökümüne uygun olup olmadığına Çevre Bakanlığı karar verecek.

  2. Biz, Çevre Bakanlığının denize dökülmesine uygun malzemelerin bize verilen ebatlara göre uygun olup olmadığını kontrol edeceğiz.

  3. Çevre Bakanlığı ve Liman Başkanlığı ayrıca İstanbul'dan kalkan geminin direk Çınarcığa gelip gelmediğini kontrol edecek.


Bu eğer kontrol edilmezse, bu iş her zaman şaibe altında kalır. Bu iş kontrol edilmezse, bürokratları herkes, bir kaç bürokrat burada suçlanıyor farklı şekilde. Ben onlarında aklanması için kimsenin kötü gayri ahlaki iftiralara da maruz kalmaması için işimi düzgün yapmaya çalışıyorum.

Çok ciddi iddialar var. Çok ciddi farklı boyutta mesela gönderdikleri malzemenin çoğu toprak. Toprak denize dökülmez. Hee... derse ki Çevre Bakanlığı "ben bunu kabul ediyorum" o onun sorunu.

Çevre Bakanlığı zamanında iddialarla ilgili baştan çözümü bulsaydı, taşın altına elini koyup araştırsaydı, bu bu noktaya gelmezdi.

Bütün herkes şu bilgiyi bilmek zorunda ki, kesinlikle biz iddiaları araştırmak zorundayız. İddialar çok ciddi. İstanbul'dan kalkan gemi sayısı kadar şu an  oraya zaten gemi gelseydi dolardı.

O Sahiller sizin, benim gösterdiğim hassasiyetin 3 mislini sizin göstermeniz lazım.

İddialar çok ciddi. Çevre Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Liman Başkanlığı bazında bu iddiaların araştırılması gerekir. Bundan sonra da iddialarla ilgili gayri ahlaki iftiralarla ilgili önünü kesmek için her kurum görevini iyi yaparsa hiç bir şey olmaz.

"İstanbul'dan gelen gemiler hangi saatte geldi, malzeme o şamandıraların içine mi döküldü? Malzeme Çevre Bakanlığının onayladığı malzeme mi?" bunu bir komisyon kurdurup denetleyeceğiz.

Ben şunu yaptırmayacağım. İstanbul'un moloz atıklarını, İstanbul'da bu depolama alanları çok pahalıdır diye denizin içine dökelim bu işi ucuza halledelim. Birilerinin gayri ahlaki rant sağlaması için denize gizli doldurma yaptırmayacağım.

Firmada bunu bilecek. Yüzlerine söyledim. Ben sizin İstanbul'un içini, Marmara Denizinin içini sizin İstanbul'un inşaat atıklarıyla doldurtmayacağım dedim.

Firmaya, "İstanbul'un inşaatlarından çıkan hafriyatın metreküpü 45 lira olduğu, hafriyat döküm sahalarına gitmeyip de daha ucuza buralara dökmenize müsaade etmeyeceğim dedim. Bu benimde işim ayrıca.

Bana gösterdiler malzemeyi, dedim ki bu çok topraklı olmaz. Yine söylüyorum. Bunun kriterini belirleyecek olan Çevre Bakanlığı. Onun için Çevre Bakanlığı da taşın altına elini koyar denetimini düzgün yaparsa ne sizin kafanızda şaibe kalır ne bizimle bürokratlarla ilgili şimdi bir sürü orada sahil güvenlikten al farklı bürokratlara kadar bir sürü dedikodu çıkartıyorlar.

Yalova İl Çevre Müdürlüğü burayla ilgili hassasiyetini en üst seviye de dikkate almalıdır.

Çünkü niye, Çınarcık sayfiye yer. Tatil yeri. Burada deniz dolguları farklı yorumlanır. Bir sürü eleştirilere maruz kalırsınız. Bu sefer eleştiriler farklı boyutta. Denize dökülmemesi gereken malzemelerin denize döküldüğü, inşaat atıklarının ve molozların döküldüğü, aynı zamanda İstanbul'dan kalkan gemilerin 10 geminin 1-2-3'ünün Çınarcık'a geldiğinin, diğerlerinin adaların etrafında farklı yerlere döküldüğü. AIS cihazını kapattığı anda kimse kimseyi takip edemez. Biz AIS cihazı kapalı İstanbul Boğazında 6 ay gemi aradık.

"Biz malzemeyi inceleyin dedik, Çevre Müdürlüğü telefonlarımıza çıkmadı. Vali Bey'e ilettik durumu. Gerekli incelemelerin yapılması lazım. Çevre İl Müdürlüğünün hassasiyetini siz algılayın yani!"

İşte okuduğunuz bu açıklamalar Bursa DLH 4. Bölge Müdürü Harun ÖZMADEN'in bana yaptığı çok özel ve çok önemli açıklamalardır.

İşte sadece bizim ele geçirip yayınladığımız çok özel belgeler ortadadır.harun tekzip

Daha önce ki yazışmalarda çok açık bir şekilde projede toprak, moloz v.b. malzeme kullanılmasın uyarısı yapan ve "denize toprak dökülmez" diyen ayrıca benim yaptığım bazı haberlere mahkeme kararıyla erişim yasağı koyan Bursa DLH 4. Bölge 31 önemli suçMüdürü Harun ÖZMADEN'e şimdi soruyorum.

Harun Bey, eğer Çınarcık Belediyesinin yaptığı açıklama doğruysa, yani sizin başında olduğunuz kurum ağırlığı toprak olduğu çok açık bir şekilde görülen  malzeme için dolguya uygun dediyse, bize de size daha önceki açıklama ve yazışmalarınıza dayanarak şu soruyu sormak kalıyor.

Dün ısrarla,"Denize toprak dökülmez. Marmara Denizinin içini sizin İstanbul'un inşaat atıklarıyla doldurtmayacağım" diyen siz değil miydiniz? Ne değişti HARUN BEY?

Not; Buradan Çınarcık Sahil Dolgu Projesi'ndeki rüşvet iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırıyorum. Bir devlet kurumunun başındaki Müdür,"bir kaç bürokrat burada suçlanıyor farklı şekilde. Ben onlarında aklanması için" ifadelerini kullanarak ne demek istemiştir. Her halde bu konu araştırılıp soruşturulacaktır. Benim ifademe başvurulması halinde gerçeklerin ortaya çıkması için ciddi katkılarım olacaktır. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyorum.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ECuhKC7wjtw[/embed]

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.