Şener: Ekonomik krizin tek sorumlusu Erdoğan'dır!
Halk TV’ye konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,"Bu ekonomik krizin bir tek sorumlusu vardır, o bir tek sorumlu, tek başına hükümet olan Sayın Erdoğan’dır. Sizsiniz sorumlu. Mahvettiniz, işsizi mahvettiniz, işçiyi mahvettiniz. Memuru, emekliyi, çiftçiyi, esnafı, iş adamını mahvettiniz." dedi.

Ülkenin hazinesinin emme basma tulumba gibi boşaltıldığını iddia eden Şener şöyle konuştu:

"Çarşı Pazar ateş fiyatı ya! Alışveriş yapamıyorsun, fiyatlar fırlamış! “Faiz faiz” diye bağırıyorsun, tam faizci bir hükümet çıktın. Ne söylüyorsan tersini yapıyorsun. Ne söylüyorsa tersini yapıyor! Faize bağıra bağıra faizi fırlatıyor. Bu ülkede yüzde 7’ye, 8’e düşmüş faiz sayende yüzde 22’ye, 24’e çıktı. En faizci iktidarsın. En fazla faizi destekleyen hükümet Erdoğan hükümetidir. Enflasyon patladı. Taa 14 yıl önce tek rakama düşmüş enflasyon bugün dünyanın en yüksek enflasyonlarından biri haline geldi. Dünya ortalamasının 10 katı büyüklüğünde bir enflasyon yaşıyor bugün Türkiye, fiyatlar fırlamış! Gidiyorsunuz alışverişe, cebinizdeki parayla eski alışverişin yarısı yapılmıyor! Mahvolmuş tüketici! Ondan sonra da efendim doğalgaz fiyatlarına bilmem elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirim yapacağız! Yüzde 45 arttırmışsın! Yüzde 45 arttırdığını yüzde 10 düşürmek ne işe yarıyor bana bir söyle!"

Osmangazi Köprüsü’ne yapılan %44 zam için yaptığı değerlendirmelerde dikkat çekici ifadelerde bulunan Şener şöyle devam etti:

"Bunlar yap-işlet veya kamu özel işbirliğiyle yapılan yerlerdir. Emme basma tulumba gibi hazineyi birilerinin cebine boşaltmak için yapılmış işlerdir. Ve de sözleşmeleri döviz üzerinden yapmışlar bunlar kimlerse...doğrudan kendileri değilse! Bazen ben bakıyorum...Bir ülkenin hazinesini emme basma tulumba gibi bu yatırımlarda olduğu gibi yandaşın cebine boşaltmaz. O cep kendi cebi değilse öyle hazine boşaltılmaz. Ben o ilişkilerin, o mülkiyet ilişkilerinin ne olduğundan çok emin değilim. Türkiye’de korkunç bir gizlilik ve bu gizlilikleri tartışma engelleri var. Ve bunu aşamıyorsunuz. Ne olup bittiğini ortaya çıkaramıyorsunuz. Ama böyle bir sistem olmaz. Bütün problem, dediğim gibi krizi fırsata çevirme meselesi...Yani 15 Temmuz oldu,”Bu cenabı hakkın bir lütfudur” denildi ya...kriz oldu, bu da cenabı hakkın bir lütufu...kime? birilerine! Yani ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik her kriz birileri için fırsata dönüşüyor."

İşte Abdüllatif Şener'in HALK TV'deki o sözleri

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VFrKLB7skYY&feature=youtu.be[/embed]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.