SİYASİ AYAĞI YOK MU?
Ankara ve İstanbul'da büyük FETÖ operasyonu başladı. Ankara merkezli 6 ilde, "ByLock" kullandığı tespit edilen aralarında FETÖ okulları, BTK ve SPK çalışanlarının da bulunduğu 124 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da ise FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına operasyon başlatıldı.144 kişi hakkında gözaltı karar var.

Bu bugünün sıcak haberi ama ben size Yalova'da Fetö Yapılanması ile ilgili bir kaç şey söylemek, yerelden örnekler verip bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum.

Adeta cemaatin çöplüğü olan Yalova'da FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam ediliyor.

İddianamede en çarpıcı ifade ise etkin pişmanlık yasasından yararlanan ve itirafçı olan Aydın K. adlı sanıktan gelmişti. Aydın K. her yıl ildeki belli isimlerden himmet adı altında 1 milyon TL para toplandığını ve bunların Arjantin ve Brezilya'daki bankalara aktarıldığını söylemişti.

İtirafçı Aydın K. ifadesinde, "Yalova ilinde toplanan himmet paraları genelde YASİAD'ın bazı üyelerinden karşılanıyordu. Bu isimler ise Birol Önderoğlu, Burhan Karagözlü, Ercan koç, Aslan Kıral, Faruk Kayısı, Abdullah Şakar'dır. Bu isimler himmet adı altında paralar toplarlardı ve bu paraları il imamı Tayfun Tuna'ya verirlerdi. Bu isimlerden özellikle Birol Önderoğlu 300 bin, 400 bin TL arasında para verirdi. Bu paraları da genelde şahsi gelirlerinden ödüyordu. Ayrıca Burhan Karagözlü'nün de yılda 100 bin TL himmet parası verdiğini Tayfun Tuna'dan duydum, Ercan Koç'un da yine 80.000-100.000 TL arasında himmet parası verdiğini söylemişti. Emsal Nergiz ve Muhammet Demirhan'ın da bu şekilde himmet parası ödediğini duydum. Yalova'da eski para ile bu üyelerden yılda 1 trilyon '1 Milyon' para topladığını, bu paraların bir kısmının ise Arjantin ve Brezilya'ya gönderilmek üzere İstanbul'da temsilcilerine teslim edildiğini biliyorum" demişti.

İtirafçı Aydın K. halen tutuklu bulunan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in referansı ile rektör olduğunu savunmuştu.

Aydın K. ifadesinde şu sözlere yer vermişti:

"İl İmamı Tayfun Tuna Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu ile sık sık görüşürdü. Hatta Rektör Niyazi Eruslu bizim okula geldiğinde Fetullah Gülen'in referansı sebebiyle rektör seçildiğini söyledi. Aynı zamanda Rektör Eruslu Fem Dershanesi'nin Yalova'daki müdürü Mehmet Güler'i kendisine özel kalem olarak aldı. Kendisi görev yaptığı süre boyunca Yalova'da görev yapan belediye başkanları ile sık sık görüşürdü."

Şimdi değerli okurlar, Fetö itirafçısının örgüte her yıl 300-400 bin verirdi dediği Birol Önderoğlu KHK ile kapatılan YASİAD Başkanı ve dışarı da...



İtirafçının her yıl örgüte 100 bin lira veriyor dediği Burhan Karagözlü ise YASİAD Başkan yardımcısı.

Fakat Burhan Karagözlü, hani şu Fetö'cü olduğu için tutuklu olan ünlü komedyen Atalay Demirci'nin kapısını açtığı Burhan Karagözlü aynı zamanda bir siyasetçi.

Görevi ne peki?

Ak Parti Yalova İl Başkan yardımcısı!

Yani İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın yardımcısı.

15 Temmuz'un ardından apar topar istifa ettirilen Burhan Karagözlü aynı zamanda kurucu rektörü Fetö'den tutuklu olan Yalova Üniversitesinden en fazla ihale alan iş adamı.

Burhan Karagözlü tutuklu mu peki?

Hayır.

Tutuksuz yargılanıyor.

İddia o ki...

Yalova'da bazı isimler bilhassa korunuyor!

Bazı isimlere dokunulursa Fetö'nün Yalova'daki siyasi ayağı da deşifre olur!

Yani kurucu rektörü Fetö'cü diye içeri atacaksın ama Üniversitenin temizlikçi kadrosunda olup bir anda yükselen ve Üniversite bünyesinde Koordinatörlük görevine getirilen Ak Partili yöneticileri sorgulamayacak ve onlara dokunmayacaksın!

Üniversiteden en çok ihale alan iş adamı ve siyasetçi de adeta elini kolunu sallayarak gezecek!

Siyasi bağlantısı, arkası sağlam olanlara kimse dokunamıyor!

Peki Yalova Üniversitesinin tutuklu kurucu rektörü son mahkeme de ne dedi?

"Bana TBMM Başkanı İsmail Kahraman referans olmuştu. İsterseniz bir dahaki duruşmada tanık olarak dinleyebilirsiniz." dedi.

Bakın MHP Lideri bile o kadar "siyasi ayağı", "siyasi ayağı" diye uyarıp duruyor ama ne yazık ki daha ortada bir şey yok.

Bu yazıyı yazarken bile Devlet Bahçeli grupta konuşuyor ve Fetö'nün siyasi ayağıyla ilgili mücadelenin yetersizliğine dikkat çekiyordu.

Bahçeli,"Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir" dedi.

Yalova'da Fetö'cülerin yerin içine falan girdiği de yok, bayağı ortalarda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar!

Yapmayın etmeyin yeter artık...

Bu milletin aklıyla kimse dalga geçmesin yeter artık!

Fetö ile mücadeleymiş!

Bu nasıl mücadele?

Fetö ile bağlantılı olan veya bu yönde büyük şüphe taşıyan ilçe, il başkanları hala görevde!

60 Binin üzerinde yöneticisi olan partinin teşkilatlarında 130 kişinin istifası alınmış Fetö'den...

Rakama bak ve mücadeleyi anla!

Ve hala gözümüzün içine baka baka baklavacıyı da, kavurmacıyı da salıveriyorsunuz...

Ayıptır ya!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.