SÜLEYMAN SOYLU, SORUŞTURMA İZNİ VERDİ!
ÖZEL HABER/ Çınarcık Belediyesi'nde Ak Parti döneminde büyük yolsuzluk iddiası...İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Çınarcık'ın eski belediye başkanı Murat Erdoğan hakkında, belediyenin arsalarını bedelinin altında satıp kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle yapılan ön inceleme sonucu soruşturma izni verdiği ortaya çıktı.

3 ARSA SATIŞINDAN KAMU ZARARI 10 MİLYONUN ÜZERİNDE

Yalova'nın Çınarcık İlçesinde son seçimi kaybeden ve koltuğunu 30 Milyon borçla CHP'nin adayı Avni Kurt'a teslim eden Ak Partili eski Çınarcık belediye başkanı Murat Erdoğan, belediyeye ait 51 adet arsayı bedelinin altında satmakla suçlanıyor.

Bu arsaların 3 tanesinin satışıyla ilgili suç duyurusunun ardından yapılan ön inceleme de kamunun 10.276.800,44 TL. zarara uğradığının tespit edilmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çınarcık eski Belediye Başkanı Ak Parti'li Murat Erdoğan ve 10 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

İşte hakkında yapılan ön inceleme sonucu soruşturma izni verilen o isimler:



Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"Bu konu Yalova'nın, Çınarcık'ın merakla beklediği bir konuydu. Bende zaman zaman Başkan Avni Kurt'a bu olayın akıbetini haberlerimde, yazılarımda soruyordum.

Bakın Çınarcık gibi küçük bir ilçede sadece 3 arsa satışından kamu zararı 10 milyonun üzerinde dikkat buyrun!

Bunu ben demiyorum, ön inceleme raporu diyor...

Toplam arsa satışı 51 ve geride 48 arsa satışı daha var!

Diğer satışlarda bu 3 arsa gibi yapıldıysa ortaya çok büyük rakamlar, çok büyük kamu zararı çıkması muhtemel ki bu tablo Ak Parti açısından acı bir tablo olacağa benziyor!

Bu olaya özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne diyeceğini, Ak Parti'nin nasıl tepki vereceğini açıkçası merak ediyorum...

Soruşturma sonucu ve karar ne olacak dikkatle takip ediyoruz..."







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.