TAZMİNAT PAZARLIĞI?
Çınarcık'ta eski Ak Parti belediye yönetimini Sahil Dolgu Projesinde siyasi şov yapmakla suçlayıp projeyi adeta eline yüzüne bulaştıran CHP'li Başkan Avni Kurt'un ve belediye yönetiminin ağzını bıçak açmıyor.

Vatandaşın "Dolgu ne oldu?" soruları karşısında sus pus olan ve halkı adeta adam yerine koymayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un Düzce Denizcilik Firmasıyla yolları ayırmayı düşündüğü ve 1 Milyon tazminat olan sözleşmenin feshi için pazarlık yapıldığı iddia ediliyor.sözleşme

KARADAN BELEDİYE YAPACAK!

Bir ocaktan taş getirerek söz konusu alanı  karadan doldurmayı planlayan Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un, son yaşanan yüzer duba olayıyla sabrının taştığı ve firma yetkilisiyle tartışıp gemileri geri yolladığı ve dolgu sözleşmesini feshetmek için pazarlık yaptığı iddia ediliyor.

1 MİLYON TAZMİNAT NE OLACAK?

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt belediye meclisinden yetki alarak Sahil Dolgu Projesi Kıyı Tahkimatı ve Anroşman Sözleşmesinde değişiklik yapmıştı. Sözleşme bitiş tarihini 1 sene geri çeken Başkan Kurt, 1 Milyon'da tazminat koymuştu  sözleşmeye.

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;KORKMAZ

"Ben Başkanı yeni yılın ilk günlerinde yüz yüze yaptığım görüşmelerde uyardım. 'Bu firma bu işi yapamaz. Sözleşmeyi tek taraflı feshetme maddesini kullan ve bu firmayla yolları ayır. Bu işten sıkıntı alırsın ve şaibelerin önünü alamazsın. Bak adamlar rüşvet verdik diyor. Artı sözleşmeye 1 milyon tazminat koydun. Eğer bu sözleşmeyi bitiş tarihine doğru feshetmeye kalkarsan başta ben olmak üzere herkes bunu yanlış anlar. Şaibe çıkar. Zaten bunlardan tazminat falan alamazsın. O yüzden yol yakınken yolları ayır' dedim.

Fakat Başkan Kurt, işin belirlenen sürede yapılmaması halinde 1 Milyonu alacağını ısrarla belirtip, firmayla yola devam ettiği gibi "Taşla dolgu yapılacak" diye bize verdiği sözlerin tam tersi İstanbul'un inşaat pisliğiyle alanı büyük kayalarla çevirmeden doldurmaya çalıştı.

Biz 'yapmayın etmeyin' dedikçe de inadına, milletin gözünün içine bakarak bu pisliği denize döktürüp, tıpkı dernek başkanı Orhan Öztürk'ün dediği gibi adeta 5. sınıf merdiven altı bir tiyatro oyunu oynar gibi, bu malzemenin dolguya uygun olduğunu iddia etti.

Bununla da yetinmeyen Başkan Kurt sözde basın toplantısında, sırf milleti inandırmak için Yalova Valisini de işin içine katmış ve Valinin,"Sen işine bak sen doğru işler yapıyorsun" dediğini iddia etmişti.

Evet değerli okurlar lafı fazla uzatmaya gerek yok.

Başkan, dolguyu bitiremezse kelimenin tam anlamıyla siyasi mevta olacağını çok iyi biliyor ve B planı olan karadan dolgu yapmayı çok önceden planlamıştı. Dolguyu karadan belediyenin yapıp firmaya iş bitirme verme şansı da yok.

Israrla bu firmayla  her türlü çirkin iddiaya rağmen yola devam eden Başkan Kurt, eğer 1 Milyon tazminat maddesi olan sözleşmeyi bitime 6-7 ay kala feshetmeye çalışırsa bu açık bir şaibe, açık bir ihanet olur.

Evet bu sözleşme bu saatten sonra feshedilmemeli.

Eğer 1 Milyon tazminat olan sözleşme feshedilirse biz de açık açık,"Neyin karşılığında 1 Milyon tazminat olan sözleşmeyi feshettiniz?" diye sorarız.

Demedi demeyin!"

reklam ibb

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.