Yalova Barosu: Baro başkanlarına konulan engel tüm avukatlara, savunmaya ve adalete karşı koyulan bir engeldir!
Yalova Barosu, Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Ankara’ya girişi engellenen baro başkanları için, "Baro başkanlarına karşı konulan bu engel tüm avukatlara ve pek tabii savunmaya ve adalete karşı koyulan bir engeldir" denildi.

Yalova Barosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Baroların işlevsizleştirilmesi amacıyla yapılması planlanan yasa değişikliğine karşı Baro Başkanlarınca Ankara’ya düzenlenen savunma yürüyüşü anayasa ve temel hukuk ilkelerine aykırı bir şekilde engellenmiştir. Barolar, avukatlar temel hak ve özgürlüklerin teminatıdır ve hiçbir anlayış, baskı ve zorbalık, baroları, avukatları görevinden alıkoyamaz. Avukatlar her zaman adil yargılanmanın tarafı ve ayrılmaz parçası olmuş, düşüncelerini özgürce söylemiş, savunmuştur. Bundan sonra da söylemeye ve savunmaya devam edecektir. Baro başkanlarımız her ilden yüzlerce ve binlerce avukatı temsil etmektedir. Baro başkanlarına karşı konulan bu engel tüm avukatlara ve pek tabi savunmaya ve adalete karşı koyulan bir engeldir. Baroları susturmak, çocukları, kadınları, ağaçları, parkları, kentleri, adalete erişimde dezavantajlı tüm grupları, yani bütün ülkeyi susturmak, hukuk devletinin son kırıntılarını yok etmek ve ülkemize insan onurunun güvencesi olan tüm kaleleri yıkmak anlamına gelmektedir. Bizler, en zorlu koşullarda halkımıza ses olmak için mücadeleyi sürdürecek, hukuktan başka kimsesi olmayan herkes adına hiç yılmadan umudu savunmaya devam edeceğiz."







http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/06/22/inceden-tepki-avukatlara-baro-baskanlarina-yapilan-zulumdur-utanc-vericidir/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.