YALOVA BELEDİYESİ İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!
ÖZEL HABER/ Geçtiğimiz günlerde denetim raporlarıyla gündeme gelen Yalova Belediyesi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Belediyeden alacağı olan müteahhitlere borcunu temlik etmesi yönünde telkinlerde bulunuluyor.

Temlik verilmesi için genelde bir isime yönlendirilen alacaklı müteahhitlere uzun vadeli çekler verilip ardından yeni alacaklı firmaya belediye tarafından hemen ödeme yapıldığı iddialar arasında.

Konuyla ilgili Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz şöyle konuştu;

"Bazı müteahhitler beni arayıp durumu bildirince ve iddialar son derece ciddi olunca hemen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'ten randevu istedim. Sayın Güleç, "hafta içi görüşelim" demesine rağmen ne yazık ki görüşemedim kendisiyle. Bu haberde Sayın Güleç'in iddialara cevabını da yayınlamak isterdim ama olmadı.

Belediyeden alacaklı müteahhitlerin alacaklarını devrettikleri isme ulaştım ve iddiaları kendisine sordum.

İddialar karşısında öfkelenen ve benle son derece kaba bir şekilde konuşan Bekir ... adlı şahıs,"Borcunu devreden bunu gönül rızasıyla yapmıştır" diyerek iddiaların gerçekliğini gözler önüne serdi.

İlkeli yayıncılık gereği iddiaları kendisine sorduğumu belirtmeme rağmen öfkelenen ve benim dedikoduyla haber yapan biri olduğumu söyleyen ve bana kimsenin inanmayacağını belirten bu şahıs bana hakaretler yağdırmaya başlayınca görüşmemiz sona erdi.

Mağdur müteahhitler, söz konusu temlik kayıtlarının belediyede bulunduğunu, araştırıldığında hep aynı isme temlik verildiğinin ortaya çıkacağını ve bunun organize bir iş olduğunu, Yalova Belediyesi'nin istediği firmaya ödeme yaptığını ama istemediği firmaya ödeme yapmadığını, alacaklı  firmaları da temliğe zorlayarak, aldıkları uzun vadeli çekler neticesinde mağdur olduklarını, bu yüzden batan firmalar olduğunu iddia ediyorlar.

Yalova Belediye Başkanı Halit Güleç'in Belediye Meclisinde, "Sadece Yalovalı müteahhitlere borcumuz 36 milyon liradır." dediğini hatırlatıp, Başkan Vefa Salman'a ve Yardımcısı Halit Güleç'e iddialarla ilgili açıklama yapma çağrısında bulunuyorum."



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.