Yalova Valiliği'nden 'Atatürk'ün Mirası Millet Bahçesi Oluyor' haberleriyle ilgili açıklama
Yalova Valiliği, sosyal medyada yer alan “Atatürk'ün Mirası Millet Bahçesi Oluyor” konulu haberlerle ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

İşte Yalova Valiliği'nden yapılan o açıklama;

Sosyal medyada yer alan “Atatürk'ün Mirası Millet Bahçesi Oluyor” konulu haberler nedeniyle kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.


Söz konusu Millet Bahçesi olacak taşınmaz İlimiz Gaziosmanpaşa Mahallesinde konumlu1474 ada 12 parsel numaralı 113.396,16 m2 taşınmazdır.


Yürüyen Köşkün üzerinde bulunduğu taşınmaz ise İlimiz Merkez İlçesi Süleymanbey Mah. 1372 ada 29 parsel 524.748,22m2 Tarımsal ar-ge alanı ve müştemilatlı köşk niteliğindeki taşınmazdır.


Atatürk Bahçe Kültürleri Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce ar-ge çalışmalarında kullanılan ve içerisinde Yürüyen Köşkünde bulunduğu İlimiz Merkez Süleymanbey Mah. 1372 ada 10,29 ve 52 numaralı parsellerin tahsislerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır.



Millet Bahçesi olarak Halkın Hizmetine sunulacak olan taşınmazın Yürüyen Köşke uzaklığı yaklaşık 1300 m’dir. Taşınmazın üzerinde zeytin ağaçları bulunan kısmının muhafaza edilmesi koşuluyla millet bahçesi olarak düzenlenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca uygun görülmüştür.



Kamuoyunun bilgisine arz olunur.

YALOVA VALİLİĞİ

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2019/02/14/muglim-bagatar-yuruyen-koske-hic-dokunmuyoruz/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.