Hakan Korkmaz yazdı… Çöplük olayı

Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal dün akşam sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yapmış.

Belediye olarak satışı yapılan bir yerin satış sonrasında imar planını değiştirerek rant sağlamak suçtur.” demiş Koçal.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat’ın TV Yalova kanalında sunduğu programda bu olayı ilk kez ben gündeme getirmiş “Alacaklı müteahhitlere icra yoluyla devredilen arsalarda imar değişikliği yapıldı mı?” diye sormuştum ve bunu haber sitemizin ardından haftalık gazetemizde de haberleştirmiştim.

Önemli bir konu…

Bakın Yakup Bilgin Koçal açıklamasında bir önemli konuya daha değinmiş!

Koçal açıklamasında;”Yalova’daki en büyük soygun diye tanımladığım çöplük alanının satıldığı zamandaki toplam inşaat alanı ne kadardı? Şimdi uygulamada ne kadar inşaat yapılıyor? Ayrıca, binlik imar planlarında plan notu olarak şart koşulan 50 yıllık çöpün kaldırılıp kaldırılmadığı kontrol edilmelidir. Kaldırıldığı iddia edilen çöpün çöp döküm alanından başka bir yere dökülmesi mümkün değilken, minareye nasıl bir kılıf bulunduğunun açıklanması, gerekli suç duyurularının yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi vicdani bir sorumluluktur çünkü 50 dönümlük eski çöplük alanı bedavaya verilmiş, üstüne de belediye kasasından 11 trilyon lira talep edilmektedir.” diyor.

Evet bu konunun üzerine derinlemesine gidip gerçeklerin ortaya çıkması için gereken neyse yapacağız.

YALOVA’DAKİ EN BÜYÜK SOYGUN

Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal'ın "Yalova’daki en büyük soygun diye tanımladığım çöplük alanının satıldığı zamandaki toplam inşaat alanı ne kadardı? Şimdi uygulamada ne kadar inşaat yapılıyor? Ayrıca, binlik imar planlarında plan notu olarak şart koşulan 50 yıllık çöpün kaldırılıp kaldırılmadığı kontrol edilmelidir. Kaldırıldığı iddia edilen çöpün çöp döküm alanından başka bir yere dökülmesi mümkün değilken, minareye nasıl bir kılıf bulunduğunun açıklanması, gerekli suç duyurularının yapılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi vicdani bir sorumluluktur çünkü 50 dönümlük eski çöplük alanı bedavaya verilmiş, üstüne de belediye kasasından 11 trilyon lira talep edilmektedir." açıklamasının peşine düşmek tabii ki bizim işimizdir.

Biz burada gerçeklerin ortaya çıkması için elimizden geleni yaparız...

Ama birde işin siyaset ayağı var ki çok önemli...

Lafı fazla uzatmadan diyeceğim o ki;

Yakup Bilgin Koçal'ın "Yalova'daki en büyük soygun" dediği bu çöplük konusuyla ilgili iddialarını takip etmek iktidar gücüne sahip oldukları için AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüş başta olmak üzere AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın ve yine Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk'un görevidir, sorumluluğudur diye düşünüyorum.

Çünkü gerçeklerin ortaya çıkması adına bu olayda bürokrasi ve yargı aşamasına siyaset cephesinin sağlam bir duruşla katkı sunması elzemdir.

Kim ne yapıyor, kim ne yapmıyor takipçisi olacağız.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.