Hakan Korkmaz yazdı... Kılıçdaroğlu, Vefa Salman'ın üzerini çizdi!

Son yazılarımda Yalova siyasetinin hareketli olduğundan bahsediyorum.

Bugün sizlerle yine Yalova siyaset kulislerinde konuşulan bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

Şöyle ki;

Geçen yolsuzluk soruşturması sebebiyle Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve artık tek derdi milletvekili olup adeta paçayı kurtarmak olan Vefa Salman’ın Yalova siyasetinde artık siyasi bir mevta olduğuna vurgu yapmıştım.

Evet… CHP Genel Merkezinin Vefa Salman’ın üzerini çizdiği sızan bilgiler arasında.

Vefa Salman’da bunun farkına vardı ve yaşanan süreçte Salman'ın CHP Genel Merkezinden istediği desteği bulamamaktan yakındığı söyleniyor.

Geçen Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı aradı Salman “birlikte gidelim” diye ama Tanju Başkan yoğun programını gerekçe gösterip olumlu cevap vermedi Salman’a…

Sonra geçen hafta grup günü gittiler Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu’nun yüz ifadesinden her şey belli zaten.

CHP son yerel seçimlerde başta İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri alıp büyük sükse yaptı ama Vefa Salman yönetimindeki Yalova Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk skandalı CHP’ye büyük zarar verdi ve Kılıçdaroğlu’da bunun farkına vardı… Ki özellikle Vefa Salman’ın milletvekili olma ısrarı ve bazı taleplerinin Kılıçdaroğlu’nun da canını hayli sıktığı ve Salman’ın üzerini çizdiği söyleniyor.

Yalova’da CHP örgütünün de Salman’la arasının açık olduğunu bilen Kılıçdaroğlu’nun bu konuma geleceğini tahmin ediyordum o yüzden gelen bu bilgilere şaşırdığımı söyleyemem açıkçası.

Tabii haber Yalova’ya çabuk geldi ve Yalova siyaset kulislerinin CHP kanadı hareketlendi adeta…

Şöyle ki;

İş dünyasından bazı isimler CHP’den milletvekili aday adayı olmak için çalışmalara ve kulis yapmaya başladılar bile…

Peki kim o isimler?

Mesela biri Tahsin Becan.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı.

Tahsin Becan CHP’den milletvekili aday adayı olmayı düşünüyor” şeklinde iddialar kulislerde dillenmiş durumda… Hatta Tahsin Becan’ın geçen günlerde bir gazeteciyi ziyaret edip bu konuyu görüştüğü ve niyetini anlattığı da konuşuluyor.

İşte Vefa Salman’ın Yalova siyaset sahnesinden silinmesi haliyle Yalova siyasetinin CHP kanadında kartların adeta yeniden karılmasına sebep olmuş durumda.

Şu konuya da dikkat çekip bir iki kelime etmek isterim…

Ben “Vefa Salman siyasi mevta oldu” veya “Vefa Salman siyaset sahnesinden silindi” gibi yorum ve öngörülerde bulununca haliyle bozulanlar oluyor, olabilir.

Neden bozuluyor bazıları?

Çünkü Yalova’da “Vefa Salman göreve iade edilecek”,”Geldik, geliyoruz...” diye sürekli kulis yapıp bundan da nemalanan birileri var ve bozulanlarda bunlar zaten.

Adeta kıç yalamaya alışkın bu iş birlikçi ayakçı takımı vasıtasıyla Vefa Salman etrafını konsolide etmeye çalışıyor ama nafile.

Bakın etrafı diyorum, CHP örgütü falan demiyorum dikkat buyrun!

Neden?

Çünkü Vefa Salman’ın CHP örgütüyle falan bir ilişkisi yok, hiç de olmadı zaten ve belediye başkanı olunca malumunuz CHP örgütü ile ilişkisini kesti.

Bu anlamda görev süresi içinde büyük bir yolsuzluk skandalına imza atıp hizmet anlamında da Yalova’nın 6 yılını heba edip buna rağmen Yalova Belediyesi’ni borç batağına sokup bırakan Vefa Salman’ı bir CHP’li olarak anmak veya Vefa Salman’ı CHP ile ilişkiliymiş gibi göstermek CHP’ye haksızlık ve kötülük olur aslında.

İşte Kılıçdaroğlu’da bunun farkına vardı ve Vefa Salman’la arasına mesafe koydu artık.

Bu konuyla ilgili yani Kılıçdaroğlu’nun aslında Vefa Salman’a niye tepkili olduğunu açıklayacağım… Ki bence burada Kılıçdaroğlu yerden göğe kadar haklı diye düşünüyorum.

Halit Güleç’le… Evet Vefa Salman’ın yardımcısı olan… Hani Vefa Salman’ın CHP örgütü yerine tercih ettiği ve şu an tutuklu bulunan Halit Güleç’le ilgili bir konu bu.

Kılıçdaroğlu’na bu konu anlatıldı… Daha doğrusu hatırlatıldı ve Kılıçdaroğlu’da haklı olarak “Yardımcın Halit Güleç’le ilgili seçim öncesi benden gelip ricada bulunmuştun ama bak neler oldu…” şeklinde tepkisini koydu Salman’a…

Evet anlatacağım bu konuyu da… Ama başka bir yazımda…

İyi pazarlar diliyorum.

Hakan Korkmaz

Revizyon Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.