Hakan Korkmaz yazdı... Vefa Salman'ın siyasi mevta olduğu Yalova siyaseti hareketli

Ülke siyaseti nasıl hareketliyse Yalova siyaseti de oldukça hareketli… hatta Yalova siyasetinin hareket anlamında ülke siyasetinden bile önde olduğunu söyleyebiliriz.

İşte malum yolsuzluk soruşturmasıyla görevden uzaklaştırılıp artık siyasi varlığını sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla sürdürmeye çalışan Vefa Salman’ın Yalova siyasetinde artık bir siyasi mevta olduğu, AK Parti Genel Merkezi'nin Yalova'da yaptırdığı "Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığını düşünüyor musunuz?" sorusunun sorulduğu ankete vatandaşların %73'ünün "Evet" cevabı vermesiyle de ortaya çıkan ve bu gerçekten yola çıkarak, Vefa Salman’sız ve Halit Güleç’siz kent siyasetinde kartların adeta yeniden karıldığını da söyleyebiliriz.

Yeni İl Başkanı Namık Öz ve yönetimi ile iyi bir rüzgar yakalayan MHP’nin…

Siyasette hırslı bir isim olan Başkan Erol Tatar önderliğinde kentte bir oy potansiyelini yakalayıp artık kemikleşen İYİ Parti’nin…

Tabii ki Yalova siyasetinin baş aktörleri konumundaki AK Parti ve CHP’nin yeni süreçte gerek milletvekili gerekse belediye başkan adayları olarak Yalova halkının karşısına kimleri çıkartacakları önem taşıyor.

Mesela burada Yalova’da Deva Partisi’ne bir parantez açmak isterim.

Hani dar kadrocu anlayışla yönetilen AK Parti Yalova İl Yönetiminin basiretsizliği sayesinde her geçen gün palazlanan Yalova’daki Mehmet Demirhan önderliğindeki Deva Partisi yapılanmasından bahsediyorum.

Deva Partisi Yalova Teşkilatının Kemal Baş’ı partilerine katmak ve ilk yerel seçimde Kemal Baş’ı Yalova Belediye Başkan adayı göstermeye hazırlandıkları sahada dillenmiş durumda.

Tabii bu yeni kurulan ve teşkilatlanan partiler haliyle hemen hemen herkese teklifler götürüyorlar ki bu normaldir.

İşte Kemal Baş’la ilgili sahada dillenen söylentiler gerçek olur, olmaz bunu yakında görürüz ama gerçek olan bir şey var ki…

Önümüzdeki gerek milletvekili gerekse belediye başkanlığı seçimleri Yalova’da çok ama çok hareketli geçecek ve her türlü sonuca da gebe bir seçim süreci geçirebiliriz diye düşünüyorum sahadaki gelişmelere bakarak.

Hakan Korkmaz
Revizyon Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

Anahtar Kelimeler:
Hakan Korkmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.