Ali Babacan: Yalova'nın derdi çok

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yalova’ya geldi ve Mehmet Demirhan’ın İl Başkanı seçildiği Deva Partisi Yalova 1. Olağan İl Kongresinde konuştu.

“Değerli Yalovalı hemşerilerim. Türkiye fay hattı üzerinde bir ülke. Yalova, 17 Ağustos 1999’da çok acı bir deprem gerçeği yaşadı. Üzerinden geçen 21 yıla rağmen Yalova’daki binalarla ilgili gerekli tedbirlerin hala tam olarak alınmadığını görüyoruz.” diyen Ali Babacan,”Düzensiz yapılaşma, yüksek riskli binalarla ilgili kentsel dönüşüm projelerinin afetlere uygun planlanmaması gibi sorunlar nedeniyle Yalova yine olası bir afete karşı maalesef zayıf durumda. Yine altyapı sorunları nedeniyle şehrimizde sık sık su baskınları görüyoruz. Bunların hepsi doğru şehirleşme ve doğru altyapı politikalarıyla ve doğru imar kurallarıyla hızla iyileştirilebilir. O yüzden biz Deva Partisi olarak afete duyarlı kentleşme ve planlama modelinden taviz vermeyeceğiz. Şeffaf bir afet bilgi sistemi kuracağız. Çünkü vatandaştan bilgi gizlemek vatandaşın ölümüne göz yummaktır. Afet eğitimlerini tüm okullarda ve medyada yaygın ve sürekli hale getireceğiz.” dedi.

“Yalova’nın bir diğer sorunu şehir içi yolların plansızlığı” diyen Babacan,”Yalovalı dostlarımız bu plansızlıktan ve bitmeyen yol çalışmalarından, asfalt çalışmalarından da yoruldu artık.” dedi.

Babacan,”Bir diğer konu göç. Tüm şehirlerimizde olduğu gibi Yalova’da da büyük bir sorun. İş imkanları olmayınca gençlerimiz, yetişmiş insan kaynaklarımız başka şehirlere, mümkünse de başka ülkelere göç etmeye çalışıyorlar. Biz Yalova’da istihdam alanlarını arttıracak politikalarla şehrimizin zenginleşmesinin mümkün olduğunu görüyoruz.” dedi.

“Yeni oluşturulan organize sanayi bölgeleri sanayicilerimizin sorunlarına çözüm olacak nitelikte değil” diyen Babacan,”Orada da eksiklikleri görüyoruz. Bürokratik engeller, su sorunu gibi ihtiyaçlar sanayicimizi zor durumda bırakıyor. Biz plansız yatırımlarla sanayicimizin zorluk yaşamasına gerçekten üzülüyoruz.” dedi.

Ali Babacan şöyle devam etti;

“Yine Yalova’da programsız göç nedeniyle ciddi sorunlar var. Hem sosyal hem de ekonomik sorunlar var.

Yalova yeşili ve mavisiyle büyük turizm potansiyeline sahip. Şelaleleri, mesire alanları, ormanları, yaylası ve deniziyle yaz kış turizm geliri elde edebilecek bir şehrimiz.

Ancak merkezi hükümet tanıtım ve destek için Yalova’ya bugüne kadar yeterli kaynağı ayırmamış durumda. Biz Yalova’nın deniz kirliliğine karşı ıslah çalışmalarını yürüteceğiz. Hem kış hem yaz turizminden hak ettiği payı alabilmesi içinde tanıtım ve destek çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Yalova’nın çarpık kentleşmesi ve şehir merkezlerindeki sosyal alan eksikliklerine karşı önemli çalışmalar yapılabileceğini düşünüyoruz. Şehrimizi insan onuruna yaraşır yeşil çevreci bir kimliğe kavuşturmak için çalışacağız.

Ülkemizdeki derin ekonomik krizden Yalova esnafı da mağdur. Bugün şöyle bir pazarı dolaştık, caddelerde sokaklarda biraz esnafımızla sohbet ettik ve gerçekten esnafımızın boynu bükük, omuzu düşük. Özellikle şu dönemde kapatılan işletmelerle restoran ve kafe çalışanları, günlük kazançla geçinen müzisyenler ve daha pek çok burada saymakla bitiremeyeceğim vatandaşımız mağdur. Hem işletmelerin hem de çalışanların mağdur olduğu bir dönemden geçiyoruz. Biz bugünkü hükümete sesleniyoruz. Esnafımızın vergi, stopaj ve SGK prim ödemelerini derhal pandemi bitinceye kadar öteleyin diyoruz. Kredi borçlarını en az bir sene ödemesiz ve uzun vadeye yayacak şekilde yeniden yapılandırın. Ve diyoruz ki kira desteği yapın.

Bir diğer önemli sorunda 2008 yılında Yalova’da kurulan Üniversitenin henüz yeterli olmaması. Üniversite kampüsümüzün hala tamamlanmamış oluşu. Üstelik eğitim programları da şehirle uyumlu hale henüz getirilmedi. Biz Deva Partisi olarak Yalova Üniversitesinin şehirle uyumlu, Üniversite-Sanayi işbirliğine önem verecek bir şekilde iyi bir çalışma ortaya koymasını sağlayacağız. Öğrenci ve eğitimcilerimizin fiziki imkanlarını iyileştireceğiz. Yalova’nın derdi çok. Biliyoruz, dinliyoruz. Hele hele kurulan teşkilatımızla, Yalova il teşkilatımız kuruldu ve şimdi kongresini gerçekleştiriyoruz, ilçe teşkilatlarımızın kurulmasında önemli bir mesafe kaydettik ve Yalova’yı hem merkezde hem ilçelerde artık direk bire bir duyacağız, dinleyeceğiz, göreceğiz… ki çözüm üretelim. Sıkıntıları, önerileri alacağız, çözüm üreteceğiz. Değerli arkadaşlar Yalova’nın demokrasiye ihtiyacı var. Atılıma ihtiyacı var. Yalova’nın Deva’ya ihtiyacı var. Biz Yalova için hazırız. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Yalova hazır mı? (Salonda alkış) Yalova’da artık hazır.”

Anahtar Kelimeler:
Mehmet DemirhanAli Babacan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.