Başkan Mustafa Tutuk: Nisan ayı içerisinde esnafımıza olan borcumuz için 4.869.140,79 TL ödeme gerçekleştirdik
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk yaptığı dikkat çeken borç açıklamasında,"Nisan ayı içerisinde esnafımıza olan borcumuz için 4.869.140,79 TL ödeme gerçekleştirdik" dedi.

Başkan Vekili Tutuk açıklamasında; memur ve işçi personelinin geçmişten kalan ve bugüne kadar ödenmeyen ikramiyelerini ve temizlik işçilerinin ödenmemiş yemek paralarının da ödendiğini söyledi.



KORKMAZ’IN YORUMU

Yalova Belediyesi’nde yürütülen yolsuzluk soruşturması sonucu CHP’li Vefa Salman’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası Belediye Başkanlığı koltuğuna vekalet eden AK Parti’li Mustafa Tutuk’un dikkat çeken borç açıklaması, aslında Yalova Belediyesi’nin nasıl yönetildiğine dair ipuçları veriyor.

Evet  yapılan borç açıklamasındaki "Geçmişten kalan","Bugüne kadar ödenmeyen"  gibi ifadelerle yapılan vurgularla, hem CHP’ye göndermeler  yapılmış, hem de Yalova halkının dikkati çekilmiş adeta.

İyi de yapılmış...

Geçtiğimiz haftalarda Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret edip kendisiyle hayli uzun bir görüşme yaptığımızı ve Sayın Başkanın salgın sonrası bir takım açıklamalar yapacağını belirtmiştim.

Yine Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un Yalova Belediyesi’nde CHP dönemine ait yapılan bütün ihalelerin incelenmesi talimatı verdiğini de ÖZEL HABER’le ilk kez duyurmuştum.

Bakın o görüşmemizde Başkan Tutuk bana, CHP yani Vefa Salman döneminde esnafa 3-5 bin lira gibi çok küçük rakam borçların dahi aylarca ödenmediğini söylemişti.

Peki koskoca bir il belediyesi bunu yapar mı?

Bu kadar küçük paraları bile aylarca ödemeyip belediyenin itibarını adeta yerle bir eder mi?

Ne yazık ki Vefa Salman ve yönetimi, halkın kendilerine bir süreliğine verdiği yetkinin kıymetini bilememiş ve belediyeyi iyi yönetememişlerdir ve bu anlamda AK Parti’nin eline kozları vermişlerdir ve AK Parti’de doğal olarak bu kozları siyaseten kullanacaktır.

Daha önce "Salgın sonrası Yalova siyasetini hareketli günler bekliyor" demiştim.

Bu daha bir şey değil...  görün bakın daha başta Mustafa Tutuk olmak üzere CHP’ye çok yüklenecekler... bunu göreceğiz hep birlikte...

Ve yine Mustafa Tutuk’un her geçen gün Yalova siyasetinin AK Parti cephesinde yükselen bir siyasi aktör olacağını göreceğimizi şimdiden belirtmiş olayım.

Bazı grupların şimdiden Mustafa Tutuk’a "Seçimlere kadar senin altını dolduracağız ve seni bu koltukta tutacağız" diyerek desteklerini dile getirdikleri ve bu yönde kulis çalışmalarına şimdiden başladıkları çok özel kulis bilgisine de sahibim.

Bu anlamda Mustafa Tutuk’un ekibiyle beraber AK Parti’deki hesapları ve dengeleri de bozduğunu, bozacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz diye düşünüyorum.

Nasıl yapacak bunu peki...

Tabii ki kendisini o koltuğa oturtmamak için Süleyman Soylu’yu bile telefonla arayıp devreye sokmaya çalışanlara rağmen oturduğu koltukta Yalova halkına iyi hizmetler yaparak bunu başarmaya çalışacak.

"Yapabilir mi? Başarabilir mi?" derseniz...

O gün yaptığımız görüşmede bana "Hakan Bey, benim Yalova halkına verilmiş bir sözüm yok. Ama söz vermiş gibi Yalova halkına layık olduğu hizmeti kimseyi ayırt etmeden vermek için Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gece gündüz demeden çalışacağız" diyen Mustafa Tutuk’un ekibiyle beraber bunu başarabileceğini düşünüyorum... ve "Hakan Bey, eğer bir yanlışımızı görürseniz yazın ve bizi uyarın" diyen Mustafa Tutuk ve başta yardımcısı Fatih Şahin olmak üzere ekibinden Yalova’ya hizmet anlamında umutlu olduğumu zaten o gün kendilerine söyledim, buradan da ifade etmekte bir sakınca görmüyorum. Takipteyiz.

Hakan Korkmaz

Revizyongazetesi.com

Genel Yayın Yönetmeni

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/30/mustafa-tutuk-talimat-verdi-chp-donemindeki-ihaleler-arastirilacak/

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/04/19/hakan-korkmaz-yazdi-yalova-siyasetini-hayli-sicak-gunler-bekliyor/

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.