Bilirkişi Raporunda Vefa Salman'ın başını ağrıtacak ifadeler!
Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının Yalova Belediyesine ait yürütülmekte olan yolsuzluk soruşturmasına ilişkin bir Gelir Uzmanı ve bir Defterdarlık Uzmanı  tarafından hazırlanan ve soruşturma dosyasına giren 104 sayfalık "Bilirkişi Raporu"na ulaşan Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, raporda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’la ilgili kritik ifadeleri deşifre etti.

Yalova Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk skandalını ve soruşturmayı takip eden Hakan Korkmaz, 104 sayfalık Bilirkişi Raporunda Vefa Salman’la ilgili "İç Denetçiye Mali Hizmetler Birimini denetlettirmediği görülmüştür" tespitinin yer aldığını okurlarına duyurdu.



 

Hakan Korkmaz'ın yorumu...

HABERİN YOK ÖYLE Mİ?


İç denetçiyi, kendi belediyen de sahte evraklarla hortum yapılan Mali Hizmetler Birimini denetlettirmek yerine Ardahan’a sürgüne yolla... sonra da olup bitenlerden haberin yok öyle mi?

Bak Bilirkişi Raporu senle ilgili ne diyor?

"Malum olduğu üzere, Belediye Başkanları, 5393 sayılı Belediye Kanununun “Belediye Başkanının Görev ve Yetkileri” başlıklı 38. Maddesinin (a) bendi uyarınca “Belediye teşkilatının en üst amiri olarak belediye teşkilatını sevk ve idare etmek” yükümlülüğü altındadır. Belediye Başkanları 5393 sayılı Kanun’un 37. Maddesi uyarınca da “Belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir.” Bu yasa hükümlerinin belediye başkanlarına genel bir sorumluluk yüklediği yadsınamayacak gerçeklerdendir.

Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, mali hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler. Denilmektedir.

Dolayısıyla Kanun ile üst yöneticilerin çok açık bir biçimde sorumlu tutulmuş olmaları, maiyetinde görev yapan harcama yetkilisi, muhasebe yetkilisi veya gerçekleştirme görevlilerinin yapmış oldukları hukuksuz eylem ve işlemlerden sorumlu olmamaları sonucunu doğurmayabilir. Her halükarda bulundukları idarelerin en üst noktasında olmalarından dolayı, gerekli önlemleri alması gerektiğinden idari ve devamı olarak hesap verme sorumlulukları söz konusudur.

5018 sayılı Kamu Yönetimi ve Kontrol Kanunundan doğan sorumluluğu yerine getirirken Yalova Belediye Başkanlığında iç denetçi istihdam edilmiş olmasına rağmen iç denetçiye mali hizmetler birimini denetlettirmediği görülmüştür."

Peki kendi belediyeni denetlettirmek yerine sürgüne yolladığın İç Denetim Koordinatörü olan Mustafa Özkaynar ne demişti onu da hatırlamakta fayda var...

"Skalaya bakınca belediyede başkandan sonra gelen kişi benim. Ama bu uyarıyı yapınca bırakın oda vermeyi sandalye bile vermediler bana. Mesaimi çay ocağında yapıyordum. Kamunun parasının boşa gitmemesini istedim, karşılığında Ardahan'a sürgün yedim!"

Evet bu ifadeler Vefa Salman tarafından Ardahan Belediyesi'ne sürgün edilen Yalova Belediyesi'nde İç Denetim Koordinatörü olan Mustafa Özkaynar’a ait.

İç denetçiyi, kendi belediyen de sahte evraklarla hortum yapılan Mali Hizmetler Birimini denetlettirmek yerine Ardahan’a sürgüne yollayacaksın... sonra da "olup bitenlerden haberim yok" diyerek bu milletin aklıyla dalga geçerek paçanı kurtarmaya çalışacaksın öyle mi?

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/29/hakan-korkmaz-yazdi-kafandaki-kusla-kalakaldin/

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.