Kılıçdaroğlu: Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum

Buket Aydın’ın sunduğu programda canlı yayında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna şöyle cevap verdi;

“Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında temel bir ittifak var. Cumhur İttifakı otoriter bir yönetimi temsil eder, Millet İttifakı demokratik bir rejimi temsil eder.

Otoriter rejimde zaten bir kişi zaten Cumhurbaşkanı adayı olur. Bizde ise demokratik kurallar var. İçinde CHP var, İYİ Parti var, Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, ittifakta olmamakla beraber yeni kurulan partiler var. Burada demokrasi var.

Elbette böyle bir seçim kararı alındıktan sonra biz ittifakın liderleri olarak bir araya geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı adayını nasıl belirleyelim, tartışacağız, konuşacağız.

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile ittifak için özel bir anlaşma yok ama şunu birlikte seslendirebiliyoruz, ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ yani tek adam rejiminden vazgeçip güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyacımız var.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum. İttifak böyle bir karar verirse ondan kaçamazsınız.”

Anahtar Kelimeler:
CHPKılıçdaroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.