Kılıçdaroğlu: Türkiye seçim gündemini konuşmak zorunda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Babacan, görüşmenin ardından soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “Bir süre sonra Türkiye seçim gündemini konuşmak zorunda. Yönetilemeyen bir Türkiye var, gittikçe ağırlaşan bir fatura var, bu faturanın altından kalkmak bu iktidarın yapabileceği bir şey değil. Dolayısıyla topluma daha ağır bir fatura çıkmasın diye normalde aklı başında bir siyasi yönetim bir süre sonra seçime gitmek durumunda kalabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyle ilgili “Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir” sözü hatırlatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine de CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Mümin alçak gönüllüdür. Mümin kul hakkı yemez. Bir insanın söylemiyle eylemi örtüşmesi gerekiyor. Söylemi farklı yaşam tarzı farklıysa orada iki yüzlülük vardır. Dolayısıyla ben Erdoğan’ın söylemlerinin ciddiye alınacağını düşünmüyorum” dedi.

Ali Babacan da, “Hükümetlerin görevi vatandaşlardan yokluk karşısında sabretmesini istemek değil, vatandaşlara en yüksek refah seviyesini sunmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.