CAMİ ALANINI BAKIN NE YAPTILAR?
ÖZEL HABER/ Yalova Belediye Meclisi'nin, Kirazlı Sanayi Sitesindeki cami alanına sanayi imarı getirdiği ortaya çıktı. Aynı Belediye Meclisinin mevcut cami alanını heyelanlı ve yüksek gerilim hattının olduğu bir arsaya taşıması ise tepkilere sebep oldu.

CHP YAPTI, AK PARTİ BAKTI MI!

Kirazlı Sanayi Sitesi sakinlerini ayağa kaldıran kararın Yalova Belediye Meclisinden nasıl geçtiği ise kafalarda soru işareti bıraktı. Yalova Belediye Meclisinde Ak Partinin sayıca üstünlüğü bulunmakta.

Teklifin torba kararla meclisten geçmesi ise dikkat çekti.

KOKUŞMUŞ YALOVA SİYASETİ!

Konuyu halkın isteği üzerine ilk kez özel haberle gündeme getiren Revizyongazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Hakan Korkmaz, şöyle konuştu;



Yalova Belediye Meclisi, Kirazlı Sanayi Sitesinde bulunan cami alanına sanayi imarı getiriyor ve daha küçük, heyelanlı, yüksek gerilim hattı geçen bir yeri ise yeni cami alanı olarak belirliyor.

Yani trampa ediyor.

Hiç bir imar değişikliği talebi Başkanın rızası ve bilgisi olmadan Meclise gelemez. Bu yüzden öncelikle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a soruyorum.

Sayın Başkan, bu arsa sizin olsaydı, böyle bir karara onay verir miydiniz?

Sanayi sitesinin hemen yanındaki bu değerli arsa sizin olsaydı, heyelanlı ve yüksek gerilim hattı geçen arsayla takas yapar mıydınız?

Mevcut cami alanını heyelanlı, daha küçük ve yüksek gerilim hattının geçtiği bir arsayla trampa edip cami alanına sanayi imarı getirmişsiniz. Bu karar milyonluk ranta sebep olmuştur!

Sayın Başkan size soruyorum!

İmar Plan Değişikliği kamu yararı varsa yapılır. Bu imar plan değişikliğinde kamu yararı nerededir?



Bu imar planı değişikliğinde kamu yararı mı, yoksa birilerinin menfaati mi var?

Bu imar planı değişikliğiyle kimlere ne kadar menfaat sağlanmıştır?

Peki Yalova Belediye Meclisinden bu karar nasıl çıktı?

Yalova Belediye Meclisinde Ak Partinin sayıca üstünlüğü yok mu?

Ak Partili üyeler istemese, cami alanında milyonluk ranta sebep olan bu karar meclisten geçebilir mi?

Soruyorum size geçebilir mi?

Mevcut cami alanının yerini değiştirip bu alana da sanayi imarı getirerek kime kaç para rant sağlanmıştır, soruyorum size?

Görünen o ki, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri, CHP'li Belediye Meclis Üyeleriyle el ele bu kararı meclisten geçirmiştir!

İşte Yalova'da kokuşmuş siyaset böyle yapılıyor!

Başka bir yerde CHP'li Belediye Meclisinden bu karar çıksa ortalık ayağa kalkardı!

Peki her meclisten önce Ak Parti İl Başkanı meclis üyeleriyle toplantı yapmıyor mu?

Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın cami alanında yapılan ve milyonluk ranta sebep olan plan değişikliğinden haberi yok mu?

Olmaması mümkün mü?

Evet, yarın Yalova'ya miting yapmaya gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım'a buradan seslenmek istiyorum.

Sayın Başbakan, yarın miting yapacağınız Yalova'da referandumda "Evet" çıkar mı onu bilemem!

Ama Yalova'da kamunun değil, kişilerin menfaati olan konularda hem de oy birliğiyle hep "Evet" çıktığını çok iyi biliyorum.

Siyaseti kokuşmuş Yalova'ya Hoşgeldiniz Sayın Başbakan...

Hoşgeldiniz!



İŞTE SANAYİ SİTESİNİN HEMEN YANINDAKİ CAMİ ALANINA SANAYİ İMARI GETİRİLDİ!



YENİ İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE ÇOK DEĞERLİ CAMİ ALANI, HEYELANLI VE YÜKSEK GERİLİM HATTI GEÇEN BİR ARSAYLA TRAMPA EDİLDİ! 

 







Cami alanında yapılan ve milyonluk ranta sebep olan plan değişikliğinin de bulunduğu torba karara, Yalova Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Kasım Avar'ın çekimser oy vermesi ama buna karşılık diğer Ak Partili üyelerin ise karara evet oyu kullanması dikkat çekti.

ÖZEL HABER/ HAKAN KORKMAZ



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.