CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ÖZEL:  YALOVA'DA  İKTİDAR PARTİLİ SİYASETÇİLER SUSUYOR!
CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, "İktidar partisinin siyasetçileri susarken Yalova Valiliği bir açıklama yapmış ve bir önceki basın açıklamamızda sorduğumuz soruların cevabını vermeye çalışmıştır. Valiliğin yaptığı açıklama bizim tüm iddialarımızı doğrular niteliktedir." dedi.

CHP’li Vekil Özcan Özel yaptığı yeni yazılı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

İktidar partisinin siyasetçileri susarken Yalova Valiliği bir açıklama yapmış ve bir önceki basın açıklamamızda sorduğumuz soruların cevabını vermeye çalışmıştır. Valiliğin yaptığı açıklama bizim tüm iddialarımızı doğrular niteliktedir.

Bu salgın sürecinde AKP iktidarı vatandaşına destek olmak yerine borç vermeyi tercih etmiş, kendi vatandaşına maske dağıtamazken 2 Trilyon dolarlık yardım paketi açıklayan ABD’ye maske, tıbbi malzeme göndermiştir.

Yalova’nın nüfusu 270 bindir. Dağıtılan maske sayısı 1 Milyon olarak açıklanmıştır. 270 bin nüfuslu Yalova’da 1 milyon maske (20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızı çıktığımızda) Yalova’nın 6-7 günlük maske ihtiyacını karşılar. Nitekim ücretsiz maske dağıtımını beceremeyen iktidar daha önce yasakladığı maske satışını serbest bırakarak çare bulmaya çalışmaktadır. Maskenin paralı yapılması ve tanesi için 1 TL tavan fiyat belirlenmesi, ücretsiz maske dağıtım işini beceremedik, siz parayla alın demektir.

Bir diğer konu, bu süreçte vatandaşa karşılıksız destek olunması gerekirken, Valilik tarafından açıklanan veriler vatandaşın, işletmelerin daha çok borçlandırıldığı ve borcunun ötelendiğini göstermektedir.

Küresel salgın nedeniyle işini, gelirini kaybeden ve Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre 5265 ön başvuru olmasına rağmen 1589 kişi başvuru kabul edilmiş ama FAZ 3’te yer alan bu kişilere henüz ödemeleri yapılmamıştır.

Borç öteleme ve borç vererek bu salgının ekonomik tahribatını ortadan kaldırmak mümkün değildir.

Başka ülkelere gönderilen maske, tıbbi malzeme üzerinden şov yapmayı bırakın, vatandaşın derdine çare olun.

Bu vesileyle, bizler için sevgi, fedakârlık, şefkat demek olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, annelerin tenceresinde dert değil et kaynattıkları bir Türkiye’yi birlikte kuracağımıza inanıyorum.

http://www.revizyongazetesi.com/yeni/2020/05/08/chpli-vekil-sordu-valilik-rakamlari-acikladi/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.